Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri odvojena slučaja

Na Bajakovu spriječili krijumčarenje cigareta i umjetnina

Bajakovo
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
21.10.2014.
u 15:02

U kombiju bugarskih oznaka koji je upravljao makedonski državljanin pronađeno je 157 kutija raznih vrsta cigareta koje su bile skrivene u s dvjema limenim pećima zatrpane prtljagom putnika...

U tri odvojena slučaja na graničnom prijelazu Bajakovo spriječeno je krijumčarenje 447 kutija cigareta i 41 umjetničke slike.

U kombiju bugarskih oznaka koji je upravljao makedonski državljanin pronađeno je 157 kutija raznih vrsta cigareta koje su bile skrivene u s dvjema limenim pećima zatrpane prtljagom putnika. Kod državljanina Kosova koji je kao putnik bio u autobusu crnogorskih oznaka, pronađeno je 320 kutija raznih cigareta koje nije prijavio carinicima.

Makedonac, vozač autobusa makedonskih oznaka, pokušao je preko granice ilegalno prenijeti 41 umjetničku sliku u skrivenom prostoru autobusa, iznad prednjeg lijevog kotača. Slike očito nisu bile velike umjetničke vrijednosti jer su procijenjene na 30 750 kuna. Za počinjene prekršaje naplaćene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 10 400 kuna te 500 kuna za troškove postupka, dok je za cigarete posebno obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 8 276 kuna.

>>Na Bajakovu zaplijenili odjevne predmete i cigarete

>>Trojac 'pao' zbog šverca cigareta, 68-godišnjak u vozilu krijumčario alkohol

Komentara 1

SZ
simo.zgela
20:45 21.10.2014.

glavno da Nadana nitko nije sprijecio u nabavci umjetnina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije