Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Bistrica

Na 9. hodočašću Vrhbosanske nadbiskupije Alessandro D'Errico i Milan Bandić

Marija Bistrica
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/4
11.10.2014.
u 15:22

Danas je junak onaj koji ubija i krade. Neka nam Bog prosvijetli pamet da se više ne ubija, da se ne odsijecaju glave, rekao je u propovijedi kardinal Vinko Puljić

U našem najvećem marijanskom svetištu u Mariji Bistrici, danas je održano 9. hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjalučke biskupije. Svetu misu pred desetak tisuća vjernika iz BIH-a, ali i iz Požeške biskupije i Riječke nadbiskupije te Hrvatskih katoličkih misija iz Beča i Linza,  predvodio je kardinal Vinko Puljić. Prije propovijedi osvrnuo se na izbore u BIH rekavši tek kako se nada da će pobijediti dobra vlast, a ne oni koji se zalažu za sebičnost i vlastite interese.

- Danas se ovdje u Mariji Bistrici molimo za mir. Narod danas hoda u mraku, a kad čovjeku padne mrak na oči, može napraviti i zlo. Stoga preko ispovijesti traži mir u svojoj savjesti koja ga oslobađa od grijeha. U obitelji sve je manje zajedništva i razgovora, a sve više dolazi do izražaja nasilje. Svakodnevni život zatrovali su sebičnost, materijalizam i hedonizam.Osnovno gnijezdo Čovječanstva nisu napravili ni države, ni stranke, ni političari, već je to stvorio Bog. Moramo otkloniti sve ono što ruši zajedništvo i ljubav – rekao je u svojoj propovijedi Puljić. Posebnu opasnost Puljić vidi u televiziji, internetu, mobitelima i telefonima za koje kaže da ne smiju postati naši gospodari.

– Danas je junak onaj koji ubija i krade. Neka nam Bog prosvijetli pamet da se više ne ubija, da se ne odsijecaju glave. No, zapitajmo se i čijim se oružjem to radi, tko je sve to proizveo, tko je kriv što se pojavila ebola. Čovječanstvo umire od ljudske zloće i sramotno je da se danas puno više ulaže u oružju nego u razvoj – rekao je u svojoj propovijedi Puljić.

Svetoj misi prisustvovao je i apostolski nuncij u Hrvatskoj Alessandro D'Errico, ali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Alessandro D'Errico vjernicima iz Bosne poručio je da nisu sami i da se u Europi pomno prati što se to događa u Bosni, ali i kako je tužan što je prije dvije i pol godine otišao iz Bosne. Pozvao ih je da izađu na sutrašnje izbore, te da budu jedinstveni.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je pak kako on dolazi na mise u Mariju Bistricu jer želi biti uvijek među svojim ljudima i ne dijeli ih prema tome gdje žive, da li ovdje ili van Hrvatske. Nakon završetka mise Bandić je za hodočasnike na štandovima osigurao i besplatne krafne.  

>> Mons. Želimir Puljić: Uz pomoć Gospe izvojevali smo slobodu

>> Bozanić u Mariji Bistrici: Zmije otrovnice grizu naš hrvatski narod

Komentara 3

DO
doktorica
18:22 11.10.2014.

Bandić me podsjeća na nekog lika iz bivše države koji se svugdje gurao tamo gdje drugi nisu htijeli.najprije KP,zatim Kumrovec,pa onda polako u Komitet,pa direktor,pa privatizacija i većinski vlasnik,dobio milijune i sad uživa .A imao je samo šegrtsku školu.Snašao se i daleko dogurao.Posvuduša,a takovi se kod nas cijene a ne stručnjaci,koji zbog ovakovih moraju van ili rade za mizeriju.Prestrašno...

DZ
DINAMO-ZG
16:23 11.10.2014.

Bandić ovo, Bandić ono... Danas na Mariji Bistrici i "moli se Bogu", a sutra na Bundeku s partizanima i beđem zločinca tita na košulji... Tita koji je naredio trovanje blaženog Alojzija Stepinca! Ima li kraja tome licemjerstvu??

M3
Miške 3
18:53 11.10.2014.

Majka Božja Bistrička, koliko licemjera ti moraš trpiti u Mariji Bistrici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije