Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TISUĆE LJUDI ZAROBLJENE

MVEP potvrdio: Šestero Hrvata u karanteni na kruzeru u Japanu

Diamond Princess
Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS/PIXSELL
05.02.2020.
u 15:03

Kruzer je stavljen u karantenu na 14 dana nakon što se doznalo da je njime ranije putovala jedna osoba zaražena koronavirusom

Šestero Hrvata nalazi se među 3700 putnika i članova posade koji su ostali "zarobljeni" na kruzeru Diamond Princess u japanskoj luci u gradu Yokohami, doznajemo u Ministarstvu vanjskih poslova kojima su tu informaciju prenijele japanske vlasti.

Kruzer je u utorak stavljen u karantenu nakon što se doznalo da je njime ranije putovala jedna osoba zaražena koronavirusom. Radi se o 80-godišnjem muškarcu je sredinom siječnja doletio u Japan iz Kine, a potom je tim kruzerom otputovao u Hong Kong te se tamo iskrcao. U subotu je potvrđeno da je zaražen koronavirusom. Danas je još desetak zaraženih sa kruzera Diamond Princess prevezeno u bolnicu. 

Japansko ministarstvo zdravlja u svojoj službenoj izjavi navelo je da medicinsko osoblje obilazi sobu po sobu na brodu i mjeri temperaturu svakog putnika te provjerava njihovo općenito zdravstveno stanje. Iz karantene ne puštaju niti one koji nemaju simptome jer, kako kažu, to ne znači da nisu zaraženi. Naime, vrijeme inkubacije virusa traje 14 dana i upravo toliko će putnici morati ostati u ovoj improviziranoj karanteni.

VIDEO Hrvatica u francuskoj karanteni

Ključne riječi

Komentara 1

TT
tTony
02:49 07.02.2020.

Ko ima masla i m ... maze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije