Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon prozivke

MVEP odbacuje Krausove tvrdnje o nagovaranju veleposlanika da ne dođu u Jasenovac

Jasenovac
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
12.04.2019.
u 17:57

Predsjednik Koordinacije židovskih općina Ognjen Kraus u petak je optužio "visokopozicionirane ljude u MVEP-u" da su zvali strane veleposlanike u Hrvatskoj kako bi ih odgovorili od dolaska na komemoraciju za žrtve ustaškog logora za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova odbacilo je tvrdnje predsjednika Koordinacije židovskih općina Ognjena Krausa koji je danas u Jasenovcu optužio "visokopozicionirane ljude u MVEP-u" da su zvali strane veleposlanike u Hrvatskoj kako bi ih odgovorili od dolaska na komemoraciju za žrtve ustaškog logora za vrijeme Drugog svjetskog rata.


– MVEP je u razgovorima pozvao nekolicinu veleposlanika da se pridruže službenoj komemoraciji koju organiziraju VRH i HS. Odbacujemo navode da smo ih na bilo koji način odgovarali od odlaska na drugu komemoraciju i izražavamo poštovanje prema svim žrtvama - poručili su sa Zrinjevca.

Ključne riječi

Komentara 43

PR
prajdali100
18:43 12.04.2019.

To što sebi dopušta Ognjen Kraus je odvratno. Poslije njegovih izjava nema status quo.Netko mora odgovarati.Ili netko iz MVP ili on.Netko opasno podmeće.

RE
reborn
18:31 12.04.2019.

Dosadni ste s tim! Jeste li možda spomenuli današnju misu iz Jasenovca, dan obnove čišćenja i pamćenja spomena mučenika? Umjesto toga samo promocija ovih dezorjentiranih šarlatana!

LJ
ljutko
18:25 12.04.2019.

Više nitko ne vjeruje srpskim lažima(700 000 ubijenih), pa veleposlanici nisu došli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije