Naslovnica Vijesti Hrvatska

MVEP odbacuje Krausove tvrdnje o nagovaranju veleposlanika da ne dođu u Jasenovac

Predsjednik Koordinacije židovskih općina Ognjen Kraus u petak je optužio "visokopozicionirane ljude u MVEP-u" da su zvali strane veleposlanike u Hrvatskoj kako bi ih odgovorili od dolaska na komemoraciju za žrtve ustaškog logora za vrijeme Drugog svjetskog rata.
12. travnja 2019. u 17:57 44 komentara 2287 prikaza
Jasenovac
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova odbacilo je tvrdnje predsjednika Koordinacije židovskih općina Ognjena Krausa koji je danas u Jasenovcu optužio "visokopozicionirane ljude u MVEP-u" da su zvali strane veleposlanike u Hrvatskoj kako bi ih odgovorili od dolaska na komemoraciju za žrtve ustaškog logora za vrijeme Drugog svjetskog rata.


– MVEP je u razgovorima pozvao nekolicinu veleposlanika da se pridruže službenoj komemoraciji koju organiziraju VRH i HS. Odbacujemo navode da smo ih na bilo koji način odgovarali od odlaska na drugu komemoraciju i izražavamo poštovanje prema svim žrtvama - poručili su sa Zrinjevca.

rafting
Blic intervju
Rafting instruktor i bivši reprezentativac Kelemen: Što sve treba znati o pustolovinama na rijekama

A1 izdvaja za Vas

  • prajdali100:

    To što sebi dopušta Ognjen Kraus je odvratno. Poslije njegovih izjava nema status quo.Netko mora odgovarati.Ili netko iz MVP ili on.Netko opasno podmeće.

  • reborn:

    Dosadni ste s tim! Jeste li možda spomenuli današnju misu iz Jasenovca, dan obnove čišćenja i pamćenja spomena mučenika? Umjesto toga samo promocija ovih dezorjentiranih šarlatana!

  • ljutko:

    Više nitko ne vjeruje srpskim lažima(700 000 ubijenih), pa veleposlanici nisu došli.