Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudski apsurdi
Povratak na članak

Muž osuđen, a žena žrtva nasilja plaća trošak suda

Rješenje se poziva na Prekršajni zakon koji troškom smatra i “nužne izdatke oštećenika tužitelja te njihovih zastupnika”

Komentari 29

DU
Deleted user
08:35 06.05.2018.

Kad si previše gl*p da bi studirao što mogu normalni ljudi, upišeš pravo i donosiš presude tipa: prst u anusu je rukovanje. Ubojstvo iz 58 pokušaja vozilom sinkopa, ubojstvo iz viskog društva je nesretna okolnost, napravit će tata novog i ovakve. Kad meni netko kaže da je završio pravo ja si pomislim; Jadan, priroda se našalila sa njiim!

VL
AL
alf
09:13 06.05.2018.

Jeste li uocili nesto u tekstu? Muza je tuzila po nagovoru odvjetnice! Ta ista odvjetnica ju je nagovorila da ga tuzi, spor je dobila a odvjetnica njoj poslala racun. Sada ovo treba biti pouka svima, odvjetnici rade samo za sebe i svoj interes, oni ne brinu puno o svojim musterijama.

VL
DU
Deleted user
08:17 06.05.2018.

Hrvatski zakoni; mijenjaju se i prečesto i prema dinamici mijenjanja ministara i vlada. To i nisu izmjene zakona; to je njihovo prilagođavanje potrebama i planovima trenutno vladajućih. Ova odredba ne bi bila sporna, da sudovi, MUp, Centri za soc. skrbrb i td. imaju kratku i jasnu proceduru dostave poziva za ročišta, uviđaje i drugo, te još kraću i jesniju za sankcioniranje onih koji se ne odazivaju, odgađaju, muljaju... Zakoni pogoduju vlastodršcima i dobrim dijelom prijestupnicima svih vrsta. Sinkopa.

VL
KR
krezubikrkan
10:11 06.05.2018.

sve sranje je proizašlo iz nenormalnih zakona o podjeli bračne stečevine popola umjesto prema zaradi....kad se na to nadovežu i kojekakva uzdržavanja i alimentacije i pravosudbo-socijalni reket, jasno je da neki ljudi polude i potegnu za oružjem...a toga će biti sve više...a još više će biti da će frajeri zazirati od bilo kakvog oblika zajedničkog života a uz to neminovno ide i manje rođene djece. ...

VL
PS
psiho84
10:40 06.05.2018.

Jednom su me zvali na sud zbog pauka koji je dignuo auto tipu kome sam auto prodao, pa ga nije prebacio na sebe. Dosao sam na sud, pokazao kupoprodajni ugovor, oslobode me optuzbe. Odem doma i dobijem uplatnicu da platim 500kn troskova suda. "Trebali ste traziti da troskove suda plati tuzitelj". Tom sucu, tj. sutkinji je trebalo instant dati otkaz. Ne, dosao sam se zaliti na 500kn kazne, dokazati nevinost da bi platio 500kn troskova suda. Na kraju sam platio trosak suda jer nisam stigao napisati zalbu u roku 3 dana jer sam bio van hrv. Vrhunsko pravosude

VL
DU
Deleted user
13:52 06.05.2018.

A istambulska konvencija, zastita zene? a ha, ha, ha. Ludi i zbunjeni.

VL
LA
larala
09:54 07.05.2018.

instanbulska konvencija na djelu....bitno da za nju izdvajamo vec sad na pocetku skoro milion kuna.

VL
DU
Deleted user
08:19 06.05.2018.

Da li je Živi zid u pravu , ako dođu na vlast žele poslati korumpirani sudski aparat na dugogodišnji odmor , neplaćeni,...

VL
VI
vidum
15:28 06.05.2018.

Ako znamo da se muškarce osuđuje samo zato što su krivog spola, onda je jasno da je žena kriva.

VL
IP
ispeci.pa.reci
08:20 06.05.2018.

samo kod nas .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.