Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provodi se istraga

Muškarcu iz SAD-a požar uništio kuću i ubio psa. Sumnja da se da je uzrok pad meteora?

Ilustracija meteor
Xing Guangli/XINHUA/PIXSELL/Ilustracija
08.11.2022.
u 12:28

Vatrogasci su pozvani u kuću u 19.26 sati 4. studenog i uspjeli su obuzdati požar nakon tri sata, uz pomoć Odjela za šumarstvo i zaštitu od požara.

Nagađa se da je meteor pao na kuću muškarca iz SAD-a te prouzročio požar. Dustin Procita bio je kod kuće sa svoja dva psa u okrugu Nevada kada je čuo "veliki prasak" u svojoj obično mirnoj ruralnoj zajednici.

- Osjetio sam dim i otišao do terase koja je bila potpuno zahvaćena plamenom - rekao je Procita, prenosi Sky News

Vatrogasci su pozvani u kuću u 19.26 sati 4. studenog i uspjeli su obuzdati požar nakon tri sata, uz pomoć Odjela za šumarstvo i zaštitu od požara. U požaru je uginuo pas, a vatra je uništila kuću, putnu prikolicu i kamionet. Vlasti ne znaju uzrok požara, ali istražuju je li meteor mogao pasti na kuću. 

Naime, NBC je podijelio video koji prikazuje nešto što izgleda poput meteora. Kada je Procita pogledao video, rekao je: "Ajme, izgleda kao da plamena košarkaška lopta dolazi s neba".

- To je potencijalni uzrok, ali je prerano da ga odredimo - rekao je vatrogasni kapetan Clayton Thomas te dodao kako su se mnogi ljudi obratili vatrogasnoj službi i rekli kako su vidjeli da je meteor pao na to područje. 

- Moglo bi proći nekoliko tjedana prije nego što odjel utvrdi uzrok - zaključio je Thomas.

VIDEO Ove kućanske uređaje obavezno morate isključiti iz struje kada ih ne koristite, ne palite ih ni kada spavate.

Ključne riječi

Komentara 1

GI
gira
17:47 08.11.2022.

klimatske promjene, koji meteor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije