Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVSKA

Muškarcu (33) određen istražni zatvor zbog napada na oca

lisice
Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
26.03.2021.
u 11:24

Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage nadležnog suda je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu kao svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg djela.

Istražni zatvor određen je 33-godišnjaku iz Novske zbog napada na svog oca (1939.) pri čemu je otac zadobio lakše ozljede.

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Sisku, po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitali su hrvatskog državljanina (1988.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje, tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari .

Postoji osnovana sumnja da je 33-godišnji osumnjičenik 22. ožujka 2021. u Novskoj, pod utjecajem alkohola i u cilju da ustraši svog oca s kojim živi u istom kućanstvu (hrvatski državljanin, 1939.), ozbiljno mu zaprijetio smrću, zbog čega se on preplašio za svoj život.

Osumnjičenik je potom, osnovano se sumnja, u nakani da ozlijedi svog oca, više ga puta udario rukama, nogama i glavom u tijelo, glavu, ruke i noge, te ga pritom lakše ozlijedio. Osnovano se sumnja i da je 33-godišnji osumnjičenik potom uporabom tjelesne snage oštetio vrata i pokućstvo u vlasništvu oštećenika te mu razbio mobilni uređaj pričinivši mu štetu u iznosu 1.500 kuna.

Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage nadležnog suda je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu kao svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz navedenih osnova.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije