Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN 33-GODIŠNJAK

Muškarca s Paga razotkrili lovci na pedofile: Mislio da šalje obnažene fotografije djevojčici (12)

pedofilija
Foto: Ilustracija/Davor Plukavec/Pixsell
1/2
26.05.2021.
u 23:18

Muškarac je 'lažnoj djevojčici' slao svoje obnažene fotografije te fotografiju sebe u donjem rublju te joj je govorio kako nije dijete i nazivao je 'lipotom'.

Policija je uhitila 33-godišnjaka s Paga nakon što ga je razotkrila organizacija Stop pedofiliji sa sjedištem u Srbiji, a s kojom se dopisivao preko društvene mreže misleći kako razmjenjuje poruke s 12-godišnjom djevojčicom.

Muškarac je 'lažnoj djevojčici' tako slao svoje obnažene fotografije te fotografiju sebe u donjem rublju te joj je govorio kako nije dijete i nazivao je 'lipotom'.

Ispitivao ju je što ima na sebi, je li odjevena i hoće li kome reći da se dopisuju. Bio je uporan iako mu je ona napisala da je ništa ne zanima.

'Djevojčica' ga je u jednom trenutku uspjela nagovoriti da joj pošalje fotografiju svoga lica kao dokaz da nije netko drugi.

Prema zasad neslužbenim informacijama, riječ je o zaposleniku zadarskog Zavoda za hitnu medicinu. Muškarac je uhićen, a uz PU Zadarsku, u procesuiranju cijelog slučaja pomogla je i PU virovitičko-podravska koja s ovom organizacijom već ima dobru suradnju i zbog slučaja s njihovog područja, piše icv.hr.

Organizacija Stop pedofiliji koja je na društvenim mrežama objavila prepisku s muškarcem zahvalila je PU Zadarskoj i PU virovitičko-podravskoj na podršci.

– Po procjeni, a nakon kratke prepiske s predatorom, shvatili smo da se radi o osobi koja je lako moguće pisala i drugoj djeci. Jednostavno nije taktizirao, bio je jasan i njegove su namjere bile jasne – kažu iz Organizacije, koja je slučaj prijavila hrvatskoj policiji i koja je odmah reagirala.

Iz PU virovitičko-podravske ističu kako su svjesni raširenosti problema zlostavljanja i pedofilije na internetu, upravo zahvaljujući društvenim mrežama koje koriste sve mlađa djeca. Roditelji često nisu ni svjesni tko stoji iza profila s kojima se njihovo dijete dopisuje.

Ključne riječi

Komentara 4

SO
Sir Oliver
00:25 27.05.2021.

Kad sam bio mladji, mi smo ovakve "predatore" rjesavali po kratkom postupku, bez suda i policije, ali bismo ih za pola sata uspjesno prevaspitali. Na zalost, nase metode je danasnja vlast zabranila sa smijesnim obrazlozenjem da su bile malcice prebrutalne i po zivot opasne! Mlakonje!!

Avatar Malazan
Malazan
00:13 27.05.2021.

Ovo je jedna od rijetkih suradnji Hrvatske i Srbije koju iz sveg srca podržavam! Što manje posla, ali što više uspjeha vam želim!

LI
liliZG
16:10 28.05.2021.

riječ je o zaposleniku zadarskog Zavoda za hitnu medicinu............. ovaj dio me najviše zabrinuo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije