Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otočani ogorčeni

Prosvjed nakon premlaćivanja ugostitelja: Želimo odlučno reći 'ne' kriminalu na Hvaru!

Hvar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
18.06.2014.
u 17:54

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje tučnjave koja se 16. lipnja dogodila u ugostiteljskom objektu Marinero na Hvaru

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad šest osoba koje su 16. lipnja sudjelovale u tučnjavi u ugostiteljskom objektu Marinero na Hvaru.

Ustanovljeno je da je 40-godišnji strani državljanin, na stalnom boravku u RH, od 30-godišnjeg hrvatskog državljanina zatražio da s još nekoliko osoba fizički napadne drugog 30-godišnjaka. On je to i učinio zajedno s četvoricom muškaraca u dobi od 22, 23, 25 i 29 godina, a za napad je, napominje splitska policija, tražio financijsku kompenzaciju.

Zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela dogovor za počinjenje kaznenog djela te djela teška tjelesna ozljeda, a sve protiv 40-godišnjaka, nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv šestorice muškaraca. Četvorica od njih predani su pritvorskom nadzorniku, a za 30-godišnjakom i 29- godišnjakom još uvijek se traga.

Dugogodišnje razmirice

Dalmacija News pak piše da je 40-godišnjak koji je naručio premlaćivanje 30-godišnjaka jedan od članova obitelji Lekaj koja posjeduje nekoliko pekara na otoku. On je platio petorici Sinjana koji su na otoku poznati kao "ekipa za pružanje usluga zaštite" da izvrše napad na 30-godišnjeg Franu Žuvelu, vlasnika restorana Marinero. Nakon što je 30-godišnjak upozorio pekare u susjedstvu da ne drže gajbe za kruh u uličici koja vodi do Marinera, Sinjani su upali u popularni restoran, potjerali sve goste te zatvorili vrata i porazbijali inventar, a Žuvelu pretukli te mu slomili čeljust.

Posilije dolaska policije, napadači su pobjegli, a na hvarskom trgu izbio je nered jer je skupina otočana zbog vandalizma u lokalu uhvatila jednog od napadača, 42-godišnjeg muškarca iz pekarske obitelji te nasrnula na njega. Da bi ga spasio od premlaćivanja, jedan policajac ispalio je upozoravajući hitac u zrak. Tijekom priviđenja policija je morala upotrijebiti i suzavac jer su okupljeni Hvarani pokušali napasti uhićenika.

Prosvjedi na otoku

Dan nakon nasilnog premlaćivanja vlasnika restorana Marinero, Hvarani su blokirali ulaz u sve trgovine i pekare obitelji Lekaj. Prosvjedi ne jenjavaju ni danas, a pridružio im se i lokalni pjevač Gego.

- Nismo tu da štitimo gospodina Žuvelu ili njegovo vlasništvu. Tu smo jer se u našem gradu već godinama događa i tolerira kriminal. Sada su se građani konačno organizirali u prosvjed jer želimo odlučno reći "ne" više kriminalu u našem Hvaru - kazao je Gego novinarima portala Dalmacija News.

>>Policija nerede suzbijala suzavcem i pucanjem u zrak

Komentara 5

HU
Huber
20:10 18.06.2014.

Takvih Lekaja(šipaca)ima još puno u Hrvatskoj.....:-(

OG
Oger
19:22 18.06.2014.

Nema nista drugo do NE ICI vise kupovati kruh u pekaru Lekaj. Bojkot je najbolja obrana od takvih. Radje si neka organiziraju kruh iz nekog drugog mjesta ili peku sami.

DU
Deleted user
18:53 18.06.2014.

Satrti SIPTARE i deprtaciju bez traktora u srbiju ili otvoriti novi sabirni logor jer su opasnost EUROPE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije