Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Muškarac silovao 12 starica: Najmlađa imala 70 godina, bile su mu privlačnije što bi bile starije

Nakon prvog silovanja formirana je posebna ekipa s većim brojem policajaca koji su radili samo na tom slučaju
14. veljače 2021. u 10:15 17119 prikaza
Ilustracija
Foto: Pixabay

Muškarac u Zagrebu 1983. godine silovao je 12 žena starije životne dobi, a uhvaćen je planiranjem zamki. 

Ukraine Summit Press Conference - Paris NOVO DRAMATIČNO ZAOŠTRAVANJE Rusija zaprijetila da će prekinuti odnose s EU i uskratiti joj cjepivo

"Mladen Ugrešić je vodio ovu akciju, a slučaj je riješen zahvaljujući dobro obavljenom očevidu što je dovelo do toga da smo uspjeli izazvati otisak prsta. Osim toga, iako je Mladen bio mlad, bio je iznimno temeljit. Dobro je planirao zasjede i pravilno ih postavljao", ispričao je za Vijesti.hr Branko Lazarević, bivši je policajac i šef ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke, novinar i publicist

Serijski silovatelj žena zvonio je staricama na vrata i predstavio se kao djelatnik Gradskog poglavarstva. 

"Oprostite, ja sam iz Gradskog poglavarstva, došao sam pogledati imate li kakvih kvarova u stanu, da to popravimo o našem trošku", rekao je svojoj žrtva koja ga je oduševljeno pustila u stan. Ušao je, hodao iz sobe u sobu, nešto bilježio, skicirao, a onda je iznenada srušio staricu na krevet, vezao špagom i okrutno je silovao. Brzo je nestao iz stana. Nesretna žena ostala je vezana dok unuci nisu došli iz škole. Policija je krenula na očevid, a muškarac je nekoliko dana kasnije ponovno silovao te nakon tog još nekoliko puta. 

Zoran Milanovic Davor Ivanković Prva godina Milanovića ili kako je Hrvatska dobila Prljavog Harryja od krvi i mesa

Nakon prvog silovanja formirana je posebna ekipa s većim brojem policajaca koji su radili samo na tom slučaju. Iz dana u dan broj detektiva se povećavao. Plan uhićenja napravio je Mladen. Pokupio je sve zapisnike o očevidu i razvrstao po stolu. Na zidu je postavio veliku kartu Zagreba na kojoj je bilježio mjesta na kojima su se dogodili zločini. Prvo silovanje je bilo u blizini Autobusnog kolodvora, a sva ostala od kolodvora prema zapadu. Tako se moglo pretpostaviti gdje će se kasnije pojaviti. Krenuo je prema Črnomercu gdje je potom raspoređeno više policijskih službenika, prepričava Lazarević. 

Silovatelj je tjedno počinio dva do tri silovanja. Najmlađa žrtva imala je 70, a najstarija 86 godina. Policija je obavijesnim razgovorima došla do saznanja da ima bosanski naglasak, star je između 35 i 37 godina, srednjeg stasa, elegantno odjeven, uredan. Nakon što bi silovao starice, ukrao bi nešto zlatarine ili novca. 

Akcija je trajala mjesec dana, i bilo je već jedanaest silovanih starica. U Klaićevoj ulici iz jedne kućne veže izašao je gospodin sa crnim kožnim etuijem i banuo točno pred policajca. Ovaj je imao fotorobot u džepu, ali ga nije imao potrebu vaditi. Dobro je zapamtio lik čovjeka za kojim traga već mjesec dana. Odmah ga je zaustavio I legitimirao. Priveo ga je u Đorđićevu. Tamo, u dugom hodniku već je bilo privedeno nekoliko muškaraca sličnog osobnog opisa. U čudu su se gledali dok su sjedili. I sami su primijetili da su dosta slični i da su slično odjeveni. Dok su se dogovarali s kim će razgovarati, policajci su dobili dojavu o još jednom silovanju. 

Zagreb: Kape, šalovi, rukavice i debele jakne obavezni su za izlazak van KAD ĆE ZATOPLJENJE? Hladni val ne posustaje: Evo kakvo nas vrijeme očekuje početkom novog tjedna

Mladen je primijetio da je jedan od uhićenih muškaraca, Mustafa, uhićen ispred haustora u kojem je silovana dvanaesta starica. Krenuli su policajci na dvanaesti očevid. Silovana starica bila je dosta prisebna i detaljno je opisala kako se zločin dogodio. Na kraju razgovora, nije propustila najvažniji podatak. Priopćila je inspektoru da je muškarac, kada je odlazio, vratio s vrata rekavši da je žedan. Rekla mu je da u hladnjaku ima mineralne vode. Sam je otvorio hladnjak, uzeo bocu, popio nekoliko gutljaja i vratio bocu na isto mjesto. Kriminalistički tehničar je pažljivo uzeo bocu iz hladnjaka i uspio izazvati sedam otisaka prstiju. Mladen je zatražio da se uzmu otisci od Mustafe, a tri su se otiska s boce sigurno podudarala. 

Sve su silovane starice pozvane na prepoznavanje te su ga sve prepoznale. Pritisnut dokazima, Mustafa je sve priznao.

Pokušao je objasniti svoju sklonost seksu sa starijim osobama. U Bosni je odrastao uz majku i baku i u njegovom dječjem svijetu, nije nitko postojao osim starijih žena. Kada je odrastao i u seksualnom smislu počele su ga privlačiti starije žene. Silovatelj je rekao da su mu sve privlačnije one starice koje imaju smežuraniju kožu. U jednom slučaju odlučio je silovati mladu ženu, mlađu od njega, ali kada je već bila savladana, odustao je, ona mu nije bila seksualno privlačna. Mustafa je bio osuđen na petnaest godina zatvora.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće