Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
capitol hill

Muškarac se ubio ispred sjedišta američkog Kongresa

samoubojstvo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.04.2015.
u 09:19

Muškarac je navodno nosio transparent s natpisom "Oporezujte 1 posto"

Muškarac se ubio ispred sjedišta američkog Kongresa na Capitol Hillu u Washingtonu u subotu, izvijestila je policija, prenosi Reuters.

Muškarac je nosio ruksak, kovčeg na kotačiće i transparent, a u sebe je ispalio jedan metak, rekao je šef kapitolske policije Kim Dine novinarima. Dine je rekao da je muškarac nosio transparent s natpisom o socijalnoj pravednosti, no nije dao više detalja.

Robert Bishop, koji je bio na mjestu događaja, rekao je da je na transparentu pisalo "Oporezujte 1 posto", aludirajući na najbogatije građane. Bishop je rekao i da bila riječ o starijem muškarcu. U srijedu inače ističe rok za predaju poreznih prijava u SAD-u.

Područje je bilo pod blokadom više od dva sata dok je antibombaška ekipa provjeravala muškarčevu prtljagu. Dine je rekao da se čini da samoubojstvo nije povezano s terorizmom.

Incident se dogodio dok Kongres nije zasjedao, no grad je bio pun turista koji su došli na popularni festival Cherry Blossom. Na samom mjestu događaja bilo je 50 ljudi, rekao je Bishop.

- Svi su počeli klečati i trčati - rekao je Bishop.

>> Uhićen jer je u autu kod Bijele kuće imao pušku i nož

>> Kvadrokopter se zabio u kompleks Bijele kuće

Komentara 3

AS
antun sklepic
11:33 12.04.2015.

da nije možda hrvatski branitelj?

Avatar d-ano
d-ano
12:06 12.04.2015.

boze blagosolovi ameriku...

Avatar viki_nuland
viki_nuland
01:56 13.04.2015.

Ubio se od srece, i bogatstva. Bilo mu je previse dobro od kada je "zavrsila recesija"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije