Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO GA JE OZLIJEDIO

Muškarac šakom udario dječaka s posebnim potrebama: 'Nitko mi nije htio pomoći'

Sanjin Strukic/PIXSELL
08.10.2021.
u 19:10

- On je neurorizično dijete te svake godine mora na preglede i raditi EEG. Posljednji put su nam rekli kako mora izbjegavati sunčevu svjetlost kako ne bi dobio epileptični napadaj. Ne smije se nikako izlagati stresu i onda doživi takvo što - kaže dječakova obitelj

Stariji muškarac u dobi od oko 60 godina srijedu je fizički napao dječaka s posebnim potrebama. Napad se dogodio u tramvaju broj 11 u zagrebačkoj Dubravi. Policija trenutno traga za napadačem koji je u trenutku napada bio odjeven u crne hlače, crne tenisice i smeđu jaknu te je za lijevim uhom imao slušni aparatić, a ispod jednog oka masnicu.

- Kad me taj čovjek udario šakom u glavu, pao sam sa sjedala u tramvaju i udario u plastiku pored. Nitko mi nije htio pomoći. Svi su samo buljili u mene - ispričao je potreseni mladić za 24sata.

Napadnut je u 11.35 sati, dok je išao u školu. On je mladić s posebnim potrebama, a članovi njegove obitelji suglasni su kako je prava sreća što uopće samostalno može obavljati neke stvari. No ovaj dečko ne zna lagati niti se zaštititi od nasilnika i zlostavljača koji ga prate čitav život.

Napadač je u tramvajska kola ušao na stanici Dankovečka, tik uz policijsku postaju u zagrebačkoj Dubravi.

- Ja sam ranije ušao u tramvaj i sjeo na prvo mjesto kraj prvih vrata. Taj čovjek mi je prije okretišta Dubrava naredio da se maknem sa sjedala, što sam odbio i rekao da neću. Pokazao mi je neku iskaznicu i pitao sam ga što mu je. Na to me šakom udario u nos i pao sam. Vrijeđao mi je roditelje. Vikao mi je: ‘Tko te napravio takvog?’ - ispričao je još uplašeni Mario.

Još više ga je zaboljelo što mu u tom trenutku nitko nije želio pomoći. S bolovima u glavi koji su postajali sve jači uspio se maknuti i sjesti iza neke djevojke dok mu je napadač psovao majku.

Nakon toga je agresivac sjeo na njegovo mjesto. Ostao je na njemu sjediti sve do Bukovačke i stanice Maksimir, gdje je ustao i izašao.

Mladić se nakon napada uspio nekako domoći svoje škole. Nije imao novca na računu kako bi pozvao obitelj pa ih je o svemu obavijestila školska psihologinja. Pustili su ga kući, a potom ga je sestra odvezla do KBC-a Zagreb. Ondje su ga odmah primili i nakon detaljne obrade utvrdili kako su mu nosne kosti nestabilne. Nos su mu morali ručno namještati, a liječnici su ih upozorili kako su dužni o svemu obavijestiti policiju. Obitelj je napad također željela prijaviti te su Marija na kraju odveli u PP Dubrava.

Policija je tražila izuzeće snimki nadzornih kamera iz ZET-ova tramvaja. Mario će raspetljavanje slučaja čekati kod kuće. Iako je rekao kako je sad bolje, iz obitelji kažu da je i dalje u šoku. Zbog svega nije spavao niti jeo. Sav taj stres, nažalost, može mu upropastiti ionako krhko zdravlje.

- On je neurorizično dijete te svake godine mora na preglede i raditi EEG. Posljednji put su nam rekli kako mora izbjegavati sunčevu svjetlost kako ne bi dobio epileptični napadaj. Ne smije se nikako izlagati stresu i onda doživi takvo što. Molimo sve ljude, ako su svjedočili napadu, da se što prije jave policiji - apelira mladićeva obitelj.

O slučaju napada na mladića u tramvaju oglasila se i PU zagrebačka. Objavili su kako nepoznatog počinitelja sumnjiče za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, nakon čega je pobjegao. Mariju je udarcem slomio nosnu kost i zbog toga mu prijeti od tri do osam godina zatvora.

 

Ključne riječi

Komentara 30

AD
adminka
19:48 08.10.2021.

Sve je prepuno kretena koji teroriziraju slabije, od prvog susjedstva, pa nadalje teško da će takva obitelj i njihovo dijete imati nekoga da ih podupre, a još manje zaštiti. Nema više Zagrepčana, sve su to dotepenci, grubi nasilnici, od žena do muškaraca, neodgojeni i socijelno neosjetljivi.

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
19:50 08.10.2021.

samo čitajući ovo smrklo mi se pred očima..mislim da bih totalno popi..dio da sam tome svjedočio..uf uf

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
20:03 08.10.2021.

"...Pokazao mi je neku iskaznicu..."___Frustrirani RVI koji je invalidninu zaradio u kakvoj birtiji 10 km daleko od bojišta, a kojemu 8000 kn mirovine po njegovim mjerilima nije dovoljno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije