Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐENA I MAJKA

Muškarac premlatio bebu pa joj odrubio glavu: Osuđen na smrt strijeljanjem

Ilustracija
Foto: Getty Images
29.10.2019.
u 10:13

Djevojčicu Anu pronašao je otac Leonid. Kada je ušao u stan sa svoja dva sina, ugledao je svoju kćer kako leži u lokvi krvi i s odrubljenom glavom, dok su se ubojica i majka djevojčice opijali

Muškarac koji je u Bjelorusiji premlatio i odrubio glavu bebi staroj samo osam mjeseci osuđen je na smrtnu kaznu. Viktar Sharhel (48) osuđen je na smrt strijeljanjem. Bebina majka Natalija Kolb (26), koja je u vrijeme kada je njezin prijatelj počinio gnjusan zločin također bila kod kuće, osuđena je na 25 godina zatvora, što je ujedno i najstroža kazna koju žene mogu dobiti u Bjelorusiji.

Djevojčicu Anu pronašao je otac Leonid. Kada je ušao u stan sa svoja dva sina, ugledao je svoju kćer kako leži u lokvi krvi s odrubljenom glavom, dok su se ubojica i majka djevojčice opijali, javljaju lokalni mediji. 

Prije nego što je ubijeno, dijete je teško premlaćeno. Na tijelu je pronađeno 46 teških ozljeda, a utvrđeno je da je ubijena nožem.  Susjed je rekao kako je Leonid po ulasku u stan vidio je “prizor kao iz filmova strave”. Koliko je stravičan prizor bio, najbolje svjedoči i to da se liječnica hitne pomoći po dolasku na intervenciju onesvijestila, piše Daily Mail.

Ubojstvo je izvedeno s “posebnom okrutnošću”, stoji u presudi koja je izrečena na zatvorenom zasjedanju Okružnog suda u Brestu. Šokirani susjedi kažu da su mislili da je obitelj "sretna".

Bjelorusija je već dulje na meti kritika međunarodne zajednice koja ne odobrava smrtnu kaznu, a koja je u toj zemlji legalna za muškarce između 18 i 65 godina.

– Mislite li da sam ja sretan zbog ove smrtne kazne? Uzmite u obzir da moj potpis znači nečiju smrt. Ali tako su odlučili ljudi na referendumu 1996. godine – kazao je predsjednik Aleksander Lukašenko dajući tako do znanja da će unatoč kritikama nastaviti s dosadašnjom praksom. 

 

Komentara 14

Avatar nekakav
nekakav
10:35 29.10.2019.

moralno čisti EU zapad bi ubojici dao liječenje o narodnom trošku, rehabilitaciju, i prijevremeni izlazak iz zatvora. amerikanac bi to riješio na isti način ko i bjelorusija. rusija razmatra ukidanje moratorija na smrtnu kaznu. kinezi nemaju problema sa kažnjavanjem najtežih zločina. i većina svijeta nema s tim problem. bez primjerene kazne nema uspješnog pravosudnog sustava u ni jednoj zemlji. ubojstvo treba kažnjavati najtežim kaznama, nikad ga više ne pustiti na slobodu ako je kriv, jer život trebamo gledati kao nešto važno. smrtna kazna nije nešto prema čemu smijemo biti ravnodušni, al ju ne smijemo izostaviti iz kataloga kazni. postoje stvari u životu preko kojih ne možeš prijeći.

PS
Petar.Stijena
11:03 29.10.2019.

Jedino sto bi u tom slucaju bio sposoban uciniti je pretuci ih gotovo do smrti i odrubiti im glave. Da li za ovako nesto postoji drugacija kazna osim smrtne !?!?!?!?!?!?

Avatar Kaladin
Kaladin
11:12 29.10.2019.

Jednakost za sve! Njemu smrtna kazna, a majci 25 godina?!?! Pa gdje je tu pravda!!!! Prije je nju trebalo osuditi na smrtnu kaznu, ona je tom djetetu majka, po prirodi stvari prvo i jedino živo biće koje bi svoj život trebalo dati za djetetov!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije