Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginuo radnik

Eksplozija u kamenolomu: Izišao sam i vidio radnike u panici i šoku

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/7
08.01.2019.
u 17:30

Navodno je vatra zahvatila kutiju u kojoj je ostalo eksplozivnog materijala, a nesretni je čovjek preminuo na licu mjesta.

Gledao sam u kući podnevni Dnevnik kada sam čuo jaku eksploziju. Iako živim uz kamenolom, nikada do sada nije bilo tako jake eksplozije, sve se zatreslo. Izišao sam i vidio radnike u kamenolomu u panici i šoku. Navodno im je poginuo kolega. Odmah su zvali i policiju i vatrogasce i hitnu i svi su brzo došli, ali čovjek je na mjestu poginuo. Strašno – kaže muškarac koji živi na kraju ulice u naselju Trupinjak u općini Krnjak, u Karlovačkoj županiji, odmah pokraj kamenoloma Trupinjak gdje se jučer pet minuta iza podneva dogodila tragedija.

Iz PU karlovačke objavili su da je u eksploziji nepoznatog sredstva u kamenolomu smrtno stradao muškarac. Kako smo doznali, riječ je o 55-godišnjem muškarcu, obiteljskom čovjeku iz Bistre pokraj Zaprešića, djelatniku tvrtke Geomin iz Zagreba koju je koncesionar kamenoloma angažirao radi miniranja koje se trebalo obaviti oko 13 sati. Neslužbeno doznajemo da se tragedija dogodila nakon spaljivanja otpada u kojemu je vatra zahvatila kutiju u kojoj je ostalo eksplozivnog materijala. Što se točno dogodilo, utvrdit će istraga. Inače, riječ je o iskusnom radniku u tvrtki koja je specijalizirana za bušenje i miniranje.

 

– Ne znam što se dogodilo, kako je došlo do tragedije. Za sve sam doznao na putu iz Dubrovnika i u šoku sam, izvan sebe. Mogu vam samo reći da je riječ o izuzetnom radniku i izuzetnom, vrijednom i radišnom čovjeku koji u našoj tvrtki radi 20 godina – kazao je Stjepan Jug, direktor tvrtke Geomin. Kazao je da tvrtka postoji 25 godina i da se nikada nije dogodila ovakva nesreća.. 

Komentara 9

DU
Deleted user
19:13 08.01.2019.

To je čudno, ili stvarno nesretan splet okolnosti..... jer- ti možeš komad eksploziva zapaliti šibicom, ili baciti u vatru a da ne eksplodira....ništa se ne događa bez detonatorske kapsle broj 8... ili slično .....

DU
Deleted user
19:39 08.01.2019.

Naslov može biti i Karlovac, Eksplozija u kamenolomu, jedan čovjek poginuo itd...Vaš naslov je baš neprofesionalan. "Tko je izašao i vidio radnike u šoku?" Šef? Ili što

DE
deckoizkrnjaka
17:52 08.01.2019.

Trupinjak,pripada Karlovackoj Zupaniji,i Opcini Krnjak,udaljen od Karlovca 30-ak Kilometara,od Vojinca udaljen 16 Kilometara,a eksplozija se skoro do Vojnica cula i pomalo osjetila,tako da je to zaista bila velika eksplozija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije