Naslovnica Vijesti Crna kronika

Eksplozija u kamenolomu: Izišao sam i vidio radnike u panici i šoku

Navodno je vatra zahvatila kutiju u kojoj je ostalo eksplozivnog materijala, a nesretni je čovjek preminuo na licu mjesta.
08. siječnja 2019. u 17:30 9 komentara 16283 prikaza
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Gledao sam u kući podnevni Dnevnik kada sam čuo jaku eksploziju. Iako živim uz kamenolom, nikada do sada nije bilo tako jake eksplozije, sve se zatreslo. Izišao sam i vidio radnike u kamenolomu u panici i šoku. Navodno im je poginuo kolega. Odmah su zvali i policiju i vatrogasce i hitnu i svi su brzo došli, ali čovjek je na mjestu poginuo. Strašno – kaže muškarac koji živi na kraju ulice u naselju Trupinjak u općini Krnjak, u Karlovačkoj županiji, odmah pokraj kamenoloma Trupinjak gdje se jučer pet minuta iza podneva dogodila tragedija.

Nezgoda s pirotehnikom UPALIO SE ALARM VIDEO Trenutak užasa: Pirotehnička raketa umjesto u zrak krenula prema kući susjeda

Iz PU karlovačke objavili su da je u eksploziji nepoznatog sredstva u kamenolomu smrtno stradao muškarac. Kako smo doznali, riječ je o 55-godišnjem muškarcu, obiteljskom čovjeku iz Bistre pokraj Zaprešića, djelatniku tvrtke Geomin iz Zagreba koju je koncesionar kamenoloma angažirao radi miniranja koje se trebalo obaviti oko 13 sati. Neslužbeno doznajemo da se tragedija dogodila nakon spaljivanja otpada u kojemu je vatra zahvatila kutiju u kojoj je ostalo eksplozivnog materijala. Što se točno dogodilo, utvrdit će istraga. Inače, riječ je o iskusnom radniku u tvrtki koja je specijalizirana za bušenje i miniranje.

 

– Ne znam što se dogodilo, kako je došlo do tragedije. Za sve sam doznao na putu iz Dubrovnika i u šoku sam, izvan sebe. Mogu vam samo reći da je riječ o izuzetnom radniku i izuzetnom, vrijednom i radišnom čovjeku koji u našoj tvrtki radi 20 godina – kazao je Stjepan Jug, direktor tvrtke Geomin. Kazao je da tvrtka postoji 25 godina i da se nikada nije dogodila ovakva nesreća.. 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar magarac.joVo adminovbrat
  magarac.joVo adminovbrat:

  To je čudno, ili stvarno nesretan splet okolnosti..... jer- ti možeš komad eksploziva zapaliti šibicom, ili baciti u vatru a da ne eksplodira....ništa se ne događa bez detonatorske kapsle broj 8... ili slično .....

 • Deleted user:

  Naslov može biti i Karlovac, Eksplozija u kamenolomu, jedan čovjek poginuo itd...Vaš naslov je baš neprofesionalan. "Tko je izašao i vidio radnike u šoku?" Šef? Ili što

 • demokršćanin:

  Onaj koji je napisao članak s "objašnjenjem" kako je možda došlo do eksplozije uopće ne poznaje ono o čemu piše.Žao mi je čovjeka koji je nastradao.