Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u np paklenica

Muškarac nožem izbo psa čuvara nakon što je prišao njegovom psu: U pomoć pozvan HGSS

HGSS
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
03.10.2023.
u 09:55

Ozlijeđenom psu Gari pomoć je pružila veterinarska tehničarka iz Zagreba koja se zatekla u planinarskom domu

Muškarac je nožem izbo psa čuvara planinarskog doma u vrhu kanjona Velike Paklenice u  nacionalnom parku Paklenica. Incident se dogodio prošlog vikenda, a u ozlijeđenom psu Gari pomoć je pružila veterinarska tehničarka iz Zagreba koja se ondje zatekla, piše Slobodna Dalmacija

- Bila je subota, malo prije 15 sati, kad mi je stigla poruka: Garo je dobio nož! Smračilo mi se pred očima. Odmah sam sjela u auto i krenula prema Starigradu - ispričala je Garina vlasnica Irena Šaran, domarica popularnog objekta na Velebitu. Vlasnica je bila u Zadru u nabavci namirnica kada su joj javili da je pas ozlijeđen. Šaran je na putu prema Paklenici zvala policiju i HGSS.

VEZANI ČLANCI:

- HGSS je odmah poslao dvojicu spasioca s nosilima prema Domu koji je od podnožja planine udaljen malo više od sat vremena hoda. Ljudi koji su u tom trenutku bili pokraj Doma i koji su svjedočili incidentu, kazali su mi kako izgleda muškarac koji je izbo Garu - ispričala je Šaran. Dodala je da Garo nije agresivan i da izbjegava agresivne pse te se od njih odmiče. Radi se o čupavom psu od 30-ak kila koji je omiljen među djelatnicima. 

- Oni koji su vidjeli što se dogodilo kažu da je Garo prišao jednom biglu koji je bio u pratnji žene i muškarca. S obzirom da je među psima bilo netrpeljivosti, žena je u jednom trenutku podigla svog psa u naručje i počela histerizirati, što se u takvim situacijama nikad ne radi. Moj pas je isto počeo lajati. Očevici kažu da je muškarac zatim zakoračio prema psu i ubo ga. Nije ga pokušao zaustaviti na niti jedan drugi način, da odmahne rukom, da lupi nogom o pod, štapom, nikako drugačije nego – nožem! - ispričala je Šaran detalje incidenta. 

Muškarac i žena ponovno su sjeli kao da se ništa nije dogodilo, a nedugo nakon toga počeli su se spuštati niz planinu. "Taman kad sam krenula prema Domu, u podnožju planine zatekla sam ćelavog, nabildanog muškarca u ranim tridesetim godinama i ženu s psom koji su odgovarali opisu kojeg su mi prenijeli planinari iz Domu. Pokušala sam ih zaustaviti, ali je muškarac govorio kako trebaju ići kući. U tom je trenu došla i policija koja je od njih dvoje uzela izjave", rekla je Šaran koja je i dalje u šoku. 

- Svi planinari uz sebe imaju nož, ali i taj nož najčešće upotrebljavaju za hranu, kako bi naoštrili štap za peći kobasice ili nešto drugo. Nikada se na planini nije dogodilo da je netko izvukao nož na nekog drugog, pogotovo ne na psa koji je domaćin Planinarskog doma – ispričala je Šaran. Garo se uz pomoć HGSS-ovaca spustio s planine. Dio puta preležao je na nosilima, a zatim se laganim hodom spustio u podnožje planine gdje ga je čekala vlasnica. 

- Odmah smo ga odveli kod veterinara koji je pregledao i sanirao ozljedu. Kada je došao kod veterinara, Gari je rana taman prestala krvariti. Veterinar nije operirao psa, s obzirom da Garo jako loše podnosi anesteziju, već je rekao kako ga idućih dana treba dobro promatrati i paziti na njegovo ponašanje. Garo je sada u Zadru, malo jede, puno pije i puno spava. Vidi se da ga jako boli - objasnila je Šaran koja se zahvalila ljudima koji su pomogli Gari. 

Zadarska policije pokrenula je istragu o cijelom slučaju. "Policija obavlja razgovore sa svjedocima, utvrđuje okolnosti događaja i kvalifikaciju ozljede psa", rekli su iz PU zadarske. "Žalosno je da je prva reakcija nekome bila izvaditi nož na drugog psa kad postoji toliko drugih načina da se spriječi bilo kakav sukob", zaključila je Šaran.  

VIDEO Počelo suđenje Trumpu, vrijeđao je ispred sudnice

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:41 03.10.2023.

Joakime ljubavi, zar i tebe ostavljaju samog i bez nadzora ?

Avatar mrIvan
mrIvan
21:01 03.10.2023.

To je opis psa a ne kategorija. Kaj ti nije jasno u tom opisu?

MI
mikimouse12
02:19 04.10.2023.

Zasto bi vjeroval vlasnici. Mozda ga i je napal, a i dobil bi od mene po bulji da je mome dosal. A iz ovoga se moze iscitat da je bil bez nadzora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije