Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na otoku Tijatu

Muškarac napao novinarku Maju Sever i sutkinju: 'Ušao je u naš brod i uzeo mobitel. Rekao je da brišem slike'

Zagreb: HND upozorio na prijetnje slobodi novinarskog rada
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
01.08.2022.
u 19:48

Ja ne znam tog čovjeka i ne znam zašto nas je napao. Bio je jako neugodan – ispričala je Maja Sever

Novinarka HRT-a Maja Sever i bivša zamjenica ministra pravosuđa i sutkinja Sandra Artuković, išle su vidjeti je li restoran na otoku Tijatu radi, unatoč njegovu zatvaranju od strane Državnog inspektorata.

– Bila je neugodna situacija. Išle smo vidjeti je li restoran radi. Frajer je vikao i bio je neugodan. Ušao je u naš brod i uzeo nam je mobitel! Rekao je da brišem slike. Dala sam mu mobitel i rekla da nas samo ne dira.  Policija mu je objasnila da je ovo javna površina i da nam ne može nitko zabraniti slikati. Nisam nikome slikala lice, već kako slikam plažu. Nisam bila na istraživačkom zadatku – pojašnjava Maja Sever za Morski.hr, koja priznaje da je iako na godišnjem odmoru, sada u nepotrebnom strahu.

– Pitala sam policajce: 'Možete li garantirati da ovaj čovjek neće ulicu u koju ja idem' – kazala je Sever. Poslala je i jedinu fotografiju koja joj je preostala u mobitelu, dok su joj druge, očito ilegalno, jednostavno izbrisane.

– Ja ne znam tog čovjeka i ne znam zašto nas je napao. Bio je jako neugodan – ispričala je Maja Sever za Morski.hr.

Upit o ovom događaju Morski.hr poslao je šibenskoj policiji. 

Kako je već pisao Morski.hr restoran na Tijatu je u nedjelju bio dupkom pun unatoč zabrani rada od strane inspekcije. 

"Turistička inspekcija Državnog inspektorata predmetnom ugostitelju rješenjem zabranila obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti jer je u trenutku inspekcijskog nadzora zatečen u obavljanju ugostiteljske djelatnosti bez važećeg rješenja o minimalnim uvjetima.

Stoga je protiv ugostitelja pokrenut upravni postupak u kojem je doneseno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti bez zakonom propisanih akata o ispunjavanju uvjeta za obavljanje registrirane djelatnosti (bez rješenja o minimalnim uvjetima). Također, protiv ugostitelja je pokrenut i prekršajni postupak u kojem će se odlučivati i o protupravno stečenoj imovinskoj koristi koju je ugostitelj ostvario u razdoblju u kojem je poslovao bez važećeg rješenja o minimalnim uvjetima.

Kontinuiranim provođenjem kontrola izvršenja rješenja utvrđeno je da ugostitelj nije izvršio rješenje kojim mu je izrečena mjera zabrane stoga je protiv ugostitelja u tijeku daljnji izvršni postupak nastavno na odredbe Zakona o općem upravnom postupku. Zbog neizvršenja rješenja turističkog inspektora Državnog inspektorata poduzet će se daljnje prekršajne mjere", stoji u odgovoru Državnog inspektorata. 

Ključne riječi

Komentara 48

FR
frane19
20:20 01.08.2022.

Dakle, došli smo do toga da novinarke u akciju sa sobom vode sutkinje. Trebala je i Danka Derifaj voditi sutkinju sa sobom kada se verala po Tompsonovoj terasi.

ZA
Zakarija
20:18 01.08.2022.

Vidi vidi komsomolke sve se nema a gujicu vozika po moru u svome brodu

PK
Posljednji Komšikanac
20:03 01.08.2022.

Pravo pitanje je što ona radi sa sutkinjom na svom brodu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije