Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT NA PLAŽI

Muškarac koji 'napada' turiste na Rabu: To je moj pašnjak i ne dam na njega

Foto: Borna Filic/PIXSELL
21.07.2020.
u 21:18

Njegova supruga Miljenka potvrđuje muževe riječi. Potvrđuje i da se služi megafonom, ali samo kao upozorenjem. Lopate nema, oduzela je policija.

Snimka na kojoj muškarac na Rabu zamahuje lopatom prema kupačima obišla je Hrvatsku. 

- Ja sam jedini ovdje legalan, viče kroz smijeh Nenad Štokić dok naginje hladnu rakiju.

Tehnički gledano, plaža s koje je Štokić tjerao ljude, pripada njemu. Barem tako piše u rješenju riječke lučke kapetanije iz 2018. koje je ustupio. Prema rješenju, u zemljišnim knjigama Štokić je vlasnik čestice koja seže sve do mora i, da skratimo neobičnu administrativnu vratolomiju, navodi se da se tu uistinu radi o pomorskom dobru, ali ono nije provedeno u zemljišnim knjigama.

Dakle, Nenad Štokić jest vlasnik čestice na kojoj je određena granica pomorskog dobra, ali ona nije provedena u knjigama i zato mu nije potrebna nikakva koncesija. Prema rješenju lučke kapetanije, nije u prekršaju. Smije je koristiti, a i po potrebi ograditi, sve dok se granica pomorskog dobra ne utvrdi u zemljišnim knjigama. 

- To je moj pašnjak i ne dam na njega. Ako ne mogu braniti svoje privatno vlasništvo, što mogu? Što mi je onda još ostalo? - pita se Nenad. 

Njegova supruga Miljenka potvrđuje muževe riječi. Potvrđuje i da se služi megafonom, ali samo kao upozorenjem. Lopate nema, oduzela je policija. 

- Ma nisam ga išao udariti, što vam je. Samo sam ga pošpricao. Štokići se bave agroturizmom, imaju kokoši, povrće, vino, sve. Ali, kako kažu, mira nemaju. 

- Imamo tu nudističku plažu ograđenu bovama i jučer su nas počeli provocirati. Jeli smo i vidjeli ih da dolaze. Uzeli su bovicu i htjeli je presjeći, a mi smo ih megafonom zamolili da se maknu. Nudistička je zona, a tu je i Covid situacija. Nisu reagirali i nastavili su izazivati. Nenad je otišao dolje, uzeo lopatu i pošpricao ga morem. Nije bilo namjere za udarcem. Nije se hvatao za spolni organ - tvrdi Miljenka. Nenad iza nje klima glavom.

Iznervirani par kaže da im je policija napravila premetačinu u kući, piše portal 24sata.hr.

- Puške su nam tražili! Odakle nam puške? Sve su nam razbacali - ljute se dok nam pokazuju imanje.

 - Već godinama me maltretiraju i provociraju. Čovjek jednom mora puknuti. Možeš trpjeti danima, ali ne možeš godinama. Da se mučiš krvavo, sve sam radiš, da sam odlikovani hrvatski branitelj i onda da me bez veze tlače? Ljudi nas pljuju, evo policija cijelo jutro prolazi ovuda s brodom - ljuti se Štokić i pokazuje na udaljeni policijski gliser.

Žena mu je sušta suprotnost. Kaže da nisu cijelu noć oka sklopili. Nenad gleda suprugu ispod oka. 

- Od muke sam rigao kao pas. Žuč sam rigao. Mučimo se kao životinje. Nikome ništa nisam uzeo, samo čuvam svoje. Ne dam svoje. Borio sam se za ovu državu i što mi ona daje? Jad i čemer. Neće me gaziti. Mogu me samo ubiti, ali svoje ne dam - dodaje. 

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar drug Joža
drug Joža
21:44 21.07.2020.

ok, zemlja je tvoja ali more uz nju NIJE tvoje, prema tome ne možeš ljude u moru tjerati i špricati...ča0k ni sa " lopatom za špricanje"

DU
Deleted user
21:38 21.07.2020.

u zoni od 6 metara od mora zabranjeno je stjecanje prava vlasništva i drugih stvarnih prava. na slici se vidi da je uz more plaža i pijesak , a pašnjak da je izvan te zone....

DU
Deleted user
21:29 21.07.2020.

Bude ogradio i naplaćivao ulaz :-D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije