Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavila promjenu stanja

Muškarac koji je prijetio liječnici u Orahovici predan pritvorskom nadzorniku

Dom zdravlja Orahovica
Screenshot/Google Maps
20.08.2019.
u 19:16

Oštećena liječnica je policiju o događaju obavijestila jučer, nakon čega je započeto kriminalističko istraživanje te je osumnjičeni uhićen, a obavljana je i pretraga njegovog doma.

Policijski službenici PU virovitičko-podravske, PP Orahovica dovršili su danas kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema zdravstvenom radniku, na štetu 51-godišnje liječnice iz Orahovice.

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 52 – godišnji hrvatski državljanin u petak u 10 sati u Domu zdravlja Orahovica, neizravno putem treće osobe, te u ponedjeljak u 6.50 sati, izravno u telefonskom kontaktu s oštećenom liječnicom, počinio prisilu prema zdravstvenom radniku, tako što joj je zbog obavljanja njezine zdravstvene djelatnosti izrekao prijetnju - priopćio je Josip Štajdohar, glasnogovornik PU. Oštećena liječnica je policiju o događaju obavijestila jučer, nakon čega je započeto kriminalističko istraživanje te je osumnjičeni uhićen, a obavljana je i pretraga njegovog doma.

- Danas, u poslijepodnevnim satima, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, predan pritvorskom nadzorniku - zaključio je.

Komentara 1

DV
dvorskaluda
19:36 20.08.2019.

Nesposobnost ministra zdravstva je golema. Liječnici u centralizirani sustav HZZO-a unose sve dijagnoze, propisane lijekove, izdane uputnice i bla-bla . Dijagnoze bolesti koje za posljedicu imaju ograničeno važenje ili ukidanje vozačkih, izdaju specijalisti (koji nemaju obvezu obavijestiti MUP). Znači, svii podaci su u centralnom sustavu, ali ajmo zatrpat liječnike obiteljske medicine, jer bolesnici do njih najlakše mogu doći. Za razliku odf bolnica, klinika, od HZZO-a , oni nemaju zaštitare ni portire.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije