Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHITILI VOZAČA

Liječnica prijavila policiji stanje pacijenta: Prijetio joj zbog oduzimanja vozačke

Dom zdravlja Orahovica
Screenshot/Google Maps
20.08.2019.
u 09:17

Prijavljivanje promjena u zdravstvenom stanju došlo je u fokus javnosti, podsjetimo, nakon stravične nesreće na naplatnim kućicama, kada se 35-godišnjak svojim vozilom zabio u drugi automobil.

Liječnica doma zdravlja u Orahovici obavijestila je Policijsku postaju Orahovica kako joj 52-godišnji pacijent za vrijeme njezine odsutnosti u zdravstvenoj ordinaciji izrekao riječi prijetnje. Ona je potom policiji proslijedila obavijest o promjeni njegovog zdravstvenog stanja. Nakon provedenog obavijesnog razgovora s liječnicom, 52-godišnjak je uhićen i trenutno se u policijskoj postaji nad njim provodi kriminalističko istraživanje, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Podsjetimo, pacijent je došao bijesan u ordinaciju svoje obiteljske liječnice te je liječniku, koji je mijenjao njegovu liječnicu, otvoreno prijetio. Poručio je liječniku da je liječnici bolje da je nema ako on ostane bez vozačke dozvole. Razlog je tome što je spomenuta liječnica sukladno Zakonu o sigurnosti prometa motornim vozilima MUP-u prijavila promjenu njegova zdravstvenog stanja što bi u konačnici moglo značiti i da će pacijent ostati bez vozačke dozvole.

Prijavljivanje promjena u zdravstvenom stanju došlo je u fokus javnosti, podsjetimo, nakon stravične nesreće na naplatnim kućicama, kada se 35-godišnjak svojim vozilom zabio u drugi automobil.

Njegova je liječnica nedavno kažnjena s 5000 kuna "jer MUP-u nije prijavila da njezin 35-godišnji pacijent zbog ovisnosti ne bi smio upravljati motornim vozilom".

Odnedavno su na snazi i puno veće kazne za vozače koji krše propise u prometu, uključujući peteroznamenkaste novčane iznose i zatvorske kazne. Jedan mladić (24) iz okolice Gračaca tako je kažnjen bezuvjetno s 90 dana zatvora nakon što je pijan vozio automobil pod zabranom upravljanja. Policija ga je već zaustavljala pijanog za volanom, a nikad nije položio vozački.

Podržavate li visoke kazne prekršiteljima u prometu?

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Kobac23
Kobac23
10:30 20.08.2019.

Ovo prijavljivanje je mač sa dvije oštrice.Bolesni vozači neće se prijavljivat liječniku,bojeći se da ne izgube vozačku dozvolu.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
10:03 20.08.2019.

A kad obični smrtnik prijavi političara zbog naglog bogačenja odnosno lopovluka onda se to zaboravlja.

TO
torente
10:08 20.08.2019.

Sta je s onima s ptsp-om??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije