Naslovnica Vijesti Crna kronika

Liječnica prijavila policiji stanje pacijenta: Prijetio joj zbog oduzimanja vozačke

Prijavljivanje promjena u zdravstvenom stanju došlo je u fokus javnosti, podsjetimo, nakon stravične nesreće na naplatnim kućicama, kada se 35-godišnjak svojim vozilom zabio u drugi automobil.
20. kolovoza 2019. u 09:17 35 komentara 8573 prikaza
Dom zdravlja Orahovica
Foto: Screenshot/Google Maps

Liječnica doma zdravlja u Orahovici obavijestila je Policijsku postaju Orahovica kako joj 52-godišnji pacijent za vrijeme njezine odsutnosti u zdravstvenoj ordinaciji izrekao riječi prijetnje. Ona je potom policiji proslijedila obavijest o promjeni njegovog zdravstvenog stanja. Nakon provedenog obavijesnog razgovora s liječnicom, 52-godišnjak je uhićen i trenutno se u policijskoj postaji nad njim provodi kriminalističko istraživanje, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Ilustracija ISTRAŽIVANJE U TIJEKU Uhićen pacijent koji je prijetio liječnici u Orahovici

Podsjetimo, pacijent je došao bijesan u ordinaciju svoje obiteljske liječnice te je liječniku, koji je mijenjao njegovu liječnicu, otvoreno prijetio. Poručio je liječniku da je liječnici bolje da je nema ako on ostane bez vozačke dozvole. Razlog je tome što je spomenuta liječnica sukladno Zakonu o sigurnosti prometa motornim vozilima MUP-u prijavila promjenu njegova zdravstvenog stanja što bi u konačnici moglo značiti i da će pacijent ostati bez vozačke dozvole.

Prijavljivanje promjena u zdravstvenom stanju došlo je u fokus javnosti, podsjetimo, nakon stravične nesreće na naplatnim kućicama, kada se 35-godišnjak svojim vozilom zabio u drugi automobil.

Njegova je liječnica nedavno kažnjena s 5000 kuna "jer MUP-u nije prijavila da njezin 35-godišnji pacijent zbog ovisnosti ne bi smio upravljati motornim vozilom".

alkotest Rigorozne kazne Opet sjeo pijan za volan i dobio 90 dana zatvora, u svibnju vozio s gotovo 2,5 promila

Odnedavno su na snazi i puno veće kazne za vozače koji krše propise u prometu, uključujući peteroznamenkaste novčane iznose i zatvorske kazne. Jedan mladić (24) iz okolice Gračaca tako je kažnjen bezuvjetno s 90 dana zatvora nakon što je pijan vozio automobil pod zabranom upravljanja. Policija ga je već zaustavljala pijanog za volanom, a nikad nije položio vozački.

Podržavate li visoke kazne prekršiteljima u prometu?

 • DA 87,40%
 • NE 12,60%
RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Kobac23
  Kobac23:

  Ovo prijavljivanje je mač sa dvije oštrice.Bolesni vozači neće se prijavljivat liječniku,bojeći se da ne izgube vozačku dozvolu.

 • Avatar TAJSAM
  TAJSAM:

  A kad obični smrtnik prijavi političara zbog naglog bogačenja odnosno lopovluka onda se to zaboravlja.

 • torente:

  Sta je s onima s ptsp-om??????