Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI MU 50 GODINA ZATVORA

Muškarac iz BiH optužen za pomaganje ISIS-u. FBI u posjedu inkriminirajućih fotografija

FBI - ilustracija
Reuters/Pixsell
22.12.2021.
u 11:37

Ramić je uhićen u Turskoj odakle je izručen američkim vlasti u prosincu ove godine

Protiv Mirsada Kazira Ramića (31) podignuta je optužnica za podršku Islamskoj državi (ISIS). Ramić ima dvojno državljanstvo i BiH i SAD-a, sa stalnim prebivalištem u Kentuckyju. On se zajedno s dvojicom pomagača tereti za pružanje materijalne podrške Islamskoj državi (ISIS)

Oni su napustili SAD i otišli u Istanbul u Turskoj gdje su kupili karte za grad Gaziantep, koji se nalazi uz granicu sa Sirijom. Tamo su prešli granicu i pridružili se ISIS-u. 

Ministarstvo pravosuđa navodi da je Ramić dobio oružje AK-47 i obuku, te da je FBI u posjedu fotografija Ramića odjevenog u maskirnu odjeću na teritoriju ISIS-a, dok druga fotografija prikazuje kako drži oružje. 

Ramić je uhićen u Turskoj odakle je izručen američkim vlasti u prosincu ove godine. Ukoliko se dokaže krivnja, prijeti mu 50 godina zatvora, financijska kazna od 750 000 dolara (oko 4,9 milijuna kuna) i nadzor do kraja života. 

VIDEO: COVID potvrde nisu protuustavne. Šeparović: Naložili smo da ubuduće Stožer mora obrazložiti svaku odluku

Komentara 1

MA
Majk
12:50 22.12.2021.

Gdje ba nije on to oni mrze muslimane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije