Naslovnica Vijesti Crna kronika

Uhićeni ginekolog vlasnik je triju poliklinika na području Zagrebačke županije

Kujundžić: Slučaj je u nadležnosti policije, a naša inspekcija dala je stručnu potporu
12. listopada 2018. u 21:01 66 komentara 29772 prikaza
bolnica
Foto: Getty Images

Muškarac (54) i žena (51) privedeni su zbog sumnje da su u poliklinici na području Zagrebačke županije počinili tri protupravna prekida trudnoće, priopćila je zagrebačka policija.

Milan Kujundžić ODLUKA USTAVNOG SUDA Kujundžić o pobačaju: Zabrane nikada nisu riješile problem

Sumnja se da su, kako je priopćila policija, tri pacijentice potaknuli na prekid trudnoće. Osumnjičeni su potom uz pristanak tih pacijentica, 19. ožujka, 5. travnja i 21. lipnja 2018. obavili pobačaje u poliklinici koja nije na popisu zdravstvenih ustanova u kojima je moguće obaviti prekid trudnoće. Osumnjičeni dvojac doveden je pred sutkinju istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici koja im je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ginekologu Z. K. i medicinskoj sestri N. K. Zaposleni su u privatnoj poliklinici kojoj je Z. K. vlasnik. On je vlasnik više poliklinika na području Zagrebačke županije, a te poliklinike imaju i ginekološke ambulante, koje, proizlazi iz policijskog priopćenja, nisu na popisu 29 zdravstvenih, državnih i privatnih, ustanova, u kojima se u Hrvatskoj legalno može nabaviti pobačaj.

Ilustracija, tužna žena Pismo ministru Napravili su joj kiretažu bez anestezije: 'Ovo nijedna žena ne bi trebala doživjeti...'

U spomenutim poliklinikama danas nisu bili voljni ništa komentirati. O slučaju je informiran je i ministar zdravstva koji je kratko kazao da je slučaj u nadležnosti policije, dok je inspekcija ministarstva samo dala stručnu potporu.

U policiji kažu da se istraga nastavlja kako bi se utvrdilo jesu li osumnjičenici napravili još ilegalnih pobačaja pa su pozvali sve one koji imaju takve informacije da im to jave na 192.

Pogledajte kako je Mostova zastupnica šokirala sabor: Strugali su mi maternicu bez anestezije

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • ftth:

  Nevezano za abortuse...pitanje br.1 Što je poliklinika? Tip je vlasnik 3 poliklinike... Pitanje br .2 Koliko zaposlenih ima vlasnik u 3 poliklinike?...Ili njih dvoje uzimaju glavarinu od države??? za svaku polikliniku...

 • Avatar @proma-trač
  @proma-trač:

  U zadnjih 45 god. na teritoriju Europe ubijeno je najmanje 40 milijuna nerođene djece. To je najveći genocid u povijesti čovječanstva, a nitko o tome ne govori ništa. Koji vrag je ušao među ljude?!

 • ja-ma:

  Samo vi lupajte minuse koliko hoćete,a niste shvatili da se ovdje radi o maloljetnicama kojima treba suglasnost roditelja za postupak,a one ne žele da roditelji znaju i onda idu onim ginekolozima za koje se zna da za lovu rade sve.I ... prikaži još! onda dečko od svoje mamice i tatice užica lovu i plati.Pa tako,on se riiješio "problema",a curici trauma za cijeli život.