Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilegalni abortusi

Uhićeni ginekolog vlasnik je triju poliklinika na području Zagrebačke županije

bolnica
Getty Images
12.10.2018.
u 21:01

Kujundžić: Slučaj je u nadležnosti policije, a naša inspekcija dala je stručnu potporu

Muškarac (54) i žena (51) privedeni su zbog sumnje da su u poliklinici na području Zagrebačke županije počinili tri protupravna prekida trudnoće, priopćila je zagrebačka policija.

Sumnja se da su, kako je priopćila policija, tri pacijentice potaknuli na prekid trudnoće. Osumnjičeni su potom uz pristanak tih pacijentica, 19. ožujka, 5. travnja i 21. lipnja 2018. obavili pobačaje u poliklinici koja nije na popisu zdravstvenih ustanova u kojima je moguće obaviti prekid trudnoće. Osumnjičeni dvojac doveden je pred sutkinju istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici koja im je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ginekologu Z. K. i medicinskoj sestri N. K. Zaposleni su u privatnoj poliklinici kojoj je Z. K. vlasnik. On je vlasnik više poliklinika na području Zagrebačke županije, a te poliklinike imaju i ginekološke ambulante, koje, proizlazi iz policijskog priopćenja, nisu na popisu 29 zdravstvenih, državnih i privatnih, ustanova, u kojima se u Hrvatskoj legalno može nabaviti pobačaj.

U spomenutim poliklinikama danas nisu bili voljni ništa komentirati. O slučaju je informiran je i ministar zdravstva koji je kratko kazao da je slučaj u nadležnosti policije, dok je inspekcija ministarstva samo dala stručnu potporu.

U policiji kažu da se istraga nastavlja kako bi se utvrdilo jesu li osumnjičenici napravili još ilegalnih pobačaja pa su pozvali sve one koji imaju takve informacije da im to jave na 192.

Pogledajte kako je Mostova zastupnica šokirala sabor: Strugali su mi maternicu bez anestezije

Komentara 66

DU
Deleted user
21:59 12.10.2018.

Nevezano za abortuse...pitanje br.1 Što je poliklinika? Tip je vlasnik 3 poliklinike... Pitanje br .2 Koliko zaposlenih ima vlasnik u 3 poliklinike?...Ili njih dvoje uzimaju glavarinu od države??? za svaku polikliniku...

Avatar @proma-trač
@proma-trač
17:11 12.10.2018.

U zadnjih 45 god. na teritoriju Europe ubijeno je najmanje 40 milijuna nerođene djece. To je najveći genocid u povijesti čovječanstva, a nitko o tome ne govori ništa. Koji vrag je ušao među ljude?!

JM
ja-ma
15:23 12.10.2018.

A kad kažeš istinu da se abortusi obavljaju posvuda u "fušu" onda ti vele da lažeš.Dajte ime i prezime,dovoljno su vremešni i ginekolog i med.sestra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije