Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća

Muškarac (73) automobilom naletio na pješaka i teško ga ozljedio

Policija/Ilustracija
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
22.09.2018.
u 09:44

Pješak je pao na kolnik nakon čega je vozilom hitne pomoći prevezen u sisačku Opću bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Putnik u Fiat Puntu zadobio je teške ozljede opasne po život, u nesreći koja se oko 19.20 sati, dogodila u mjestu Brđani Cesta, na području Sunje. Do nesreće je došlo kada je 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1,46 promila, upravljajući svojim Fiatom prema prema Sunji , zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake vozilom skrenuo u odvodni kanal, vratio se na kolnik, udario u kolni ulaz, sletio u suprotni odvodni kanal, vozilom se prevrnuo na krov te se zaustavio na livadi. 

U sisačkoj Općoj bolnici 38-godišnjem putniku u vozilu utvrđene su teške tjelesne ozljede opasne za život te je prevezen u Kliniku za traumatologiju Zagreb. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv vozača će Državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava. 

Dvadesetak minuta kasnije na Trgu Franje Tuđmana u Petrinji, 73-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom Hyundai Atos sisačkih registracija, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine i noći, vozilom udario u 48-godišnjeg pješaka koji je nepropisno prelazio kolnik na udaljenosti manjoj od 50 metara od obilježenog pješačkog prijelaza.

Pješak je pao na kolnik nakon čega je vozilom hitne pomoći prevezen u sisačku Opću bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. I protiv ovog vozača će biti podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok će protiv pješaka slijedi obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar gordi
gordi
11:48 22.09.2018.

daj bože da se oporavi ... svaki dan sam u prometu ali pješaci i biciklisti su strašno neoprezni

TE
Tenn
16:09 22.09.2018.

starijima od sedamdeset uzet vozacku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije