Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ KAZNENIH DJELA

Muškarac (57) optužen za iznudu, lihvarenje i prijetnje smrću, počinio štetu veću od 5 milijuna kuna

Osumnjičen za više kaznenih djela iznude i lihvarskih ugovora
Foto: PU dubrovačko-neretvanska
26.08.2020.
u 10:55

Pretragom doma koji koristi osumnjičenik pronađena je dokumentacija i veća količina novca za koju se osnovano sumnja da potječu od izvršenja spomenutih kaznenih djela. Osumnjičeni 57-godišnjak je u poslijepodnevnim satima jučer, 25. kolovoza, uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provela je kriminalističko istraživanje nad muškarcem (57) za kojeg se sumnjiči za niz kaznenih djela koja su počinjena na štetu dvije muške osobe u dobi od 62 i 67 godina. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u razdoblju od 2005. do 2020. g., u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, vršio kontinuirani pritisak prema oštećenom 62-godišnjaku, s kojim je prethodno imao poslovni odnos, da mu na osnovu nepostojećeg duga, isplati 250 tisuća eura.

Zbog toga je oštećeni bio prisiljen prodati dio svoje imovine kako bi navedeni dug isplatio. Također je utvrđeno da je spomenutom oštećeniku izravno prijetio smrću pokušavajući ga na taj način prisiliti da na štetu svoje imovine isplati dugovanja osumnjičenika.

Utvrđeno je da je osumnjičeni oštećenom 62-godišnjaku tijekom 2009. godine posudio novčani iznos od 80 tisuća eura, obračunavajući mu pri tom nesrazmjernu kamatu po kojoj je iznos duga 2011. g. dosegnuo iznos od 354 tisuće eura, zbog čega je oštećeni bio primoran predati mu na korištenje svoju nekretninu u koju se osumnjičenik uselio.

Tako je kaznenim djelima 62-godišnjaku  pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 5 milijuna kuna.

U odnosu na oštećenog 67-godišnjaka kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 57-godišnjak u vremenskom razdoblju od 2018. do 2020. g., iskorištavajući financijske poteškoće, lakomislenost i naivnost oštećenog, istome posudio novčani iznos od najmanje 78 tisuća eura, uz nesrazmjernu kamatu, na osnovu koje mu je oštećeni isplatio najmanje 38.400,00 eura, ali je unatoč plaćenoj kamati, njegov dug i dalje rastao pa je oštećeni zbog nemogućnosti vraćanja duga i straha od osumnjičenika bio prisiljen napustiti Republiku Hrvatsku.

Tim kaznenim djelima 67-godišnjaku je pričinjena materijalna šteta u iznosu od najmanje 307 tisuća kuna.

Pretragom doma koji koristi osumnjičenik pronađena je dokumentacija i veća količina novca za koju se osnovano sumnja da potječu od izvršenja spomenutih kaznenih djela.

Osumnjičeni 57-godišnjak je u poslijepodnevnim satima jučer, 25. kolovoza, uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku.

Komentara 5

ZE
Zeljko0511
14:16 26.08.2020.

Polagano su se počelia pojavljivati imena kamatara, lihvara i monstruma po Policijskim stanicama i po Sudovima. Baš me zanima kad če doči red na monstrumsko smeče Zvonimir Grgić na red koji več najmanje 30 god kamatari i iznuđuje lakome i naivne Građane, a zim im nakon tog lijedi pravi horor od Grgine strane. Ljudi pročitajte članak na Googelu: Kamatar Zvonimir Grgić, i nakon tog je na slobodi i normalno se šeče po Zagrebu.

CH
chawka
12:07 26.08.2020.

Kriminalci imaju svoja prava, pa se ne smije objaviti identitet. Narod bi to puno pravednije i jednostavnije riješio.

PI
pop ivan tolj
11:29 26.08.2020.

dakle 15 godina se bavio teškim kriminalom i stekao 5 milijuna kuna-što se zna , i nitko iz olicije i pravosuđa nije reagirao. Nije moguće u 15 godina da ga nitko nije prijavio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije