Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima i ozlijeđenih

Muškarac (25) u Brazilu upao u vrtić: Ubio četvero djece

Children killed in pre-school attack in southern Brazil
Foto: Stringer/REUTERS
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.04.2023.
u 16:47

Prema informacijama vatrogasaca, u vrtiću je u vrijeme napada bilo oko 40 djece

Muškarac (25) u Brazilu ubio je najmanje četvero djece vitlajući sjekirom u dječjem vrtiću u gradu Blumenau. Ozlijeđeno je još četvero djece, a najmanje jedno od njih je u teškom stanju. Iz bolnice su rekli da su sva ozlijeđena djeca mlađa od tri godine.

Policija je lokalnim medijima rekla da se napadač predao i da je u policijskom pritvoru. On se, kako su istakli iz policije, predao u jednoj od postaja, prenosi BBC

Prema informacijama vatrogasaca, u vrtiću je u vrijeme napada bilo oko 40 djece. Navode kako je napadač preskočio zid kako bi ušao u zgradu i da je nasumično birao žrtve. U vrtić je ušao u 9 sati po lokalnom vremenu.

Roditelji su dotrčali u vrtić kada se vijest o incidentu proširila. Guverner države Santa Catarina proglasio je trodnevnu žalost. Gradski dužnosnici suspendirali su rad odgojno-obrazovnih ustanova u gradu najmanje do sutra.

U istoj saveznoj državi je prije dvije godine 18-godišnji muškarac ubio dvoje zaposlenika i troje djece u jaslicama u općini Saudades.

"Nema veće boli od one obitelji koja je izgubila djecu ili unuke, tim više kada je do toga došlo nasiljem protiv nevine djece koja se ne mogu obraniti", tvitao je brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva.

VIDEO Još jedan ruski oligarh preminuo pod misterioznim okolnostima: Tijelo pronađeno u ćeliji

Ključne riječi

Komentara 2

PO
poluvodič
17:07 05.04.2023.

Ne volim gurati natprirodno u ovakve stvari, ali ovo je zbilja van svake pameti, svi ovi što upadaju u vrtiće i škole.. bože oslobodi

CR
cruela
17:01 05.04.2023.

Zašto nije upao u neki boksački klub?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije