Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUP potvrdio:

U Hrvatsku stiglo 19 Afganistanaca, bili su potpora EU delegaciji

Evacuees from Afghanistan arrive in Abu Dhabi
Foto: CHANDRAMOHAN VIDHYAA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
28.08.2021.
u 21:46

Zbog sigurnosti navedenih osoba koje se nalaze pod zaštitom Republike Hrvatske nismo u mogućnosti dati više informacija, govore

U subotu navečer je u zagrebačku zračnu luku stiglo 19 afganistanskih državljana koji su bili potpora EU delegaciji u Kabulu, potvrđeno je iz MUP-a. 

- Republika Hrvatska se u znak europske solidarnosti odazvala pozivu Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) i odlučila prihvatiti 20 osoba čiji su životi i sigurnost ugroženi dolaskom talibanskog režima, govore. 
 
U suradnji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva unutarnjih poslova provedene su sve prethodno potrebne radnje te je u subotu navečer, 28. kolovoza, u zagrebačku zračnu luku pristiglo ukupno 19 afganistanskih državljana, odnosno tri obitelji s djecom i jedan samac. Radi se o osobama i članovima njihovih obitelji koji su bili potpora EU delegaciji u Kabulu, a prethodno su prošli sve potrebne sigurnosne provjere.

Kako govore, brigu o njima su preuzeli djelatnici MUP-ove Uprave za imigraciju, a s obzirom da se među njima nalazi čak 10 maloljetnih osoba bit će smješteni u MUP-ovom smještajnom objektu za ranjive skupine gdje su im osigurani svi potrebni uvjeti. 

- Zbog sigurnosti navedenih osoba koje se nalaze pod zaštitom Republike Hrvatske nismo u mogućnosti dati više informacija, govore. 

VIDEO Užas u Kabulu: Poginulo više od 90 ljudi, 150 ranjenih u eksplozijama

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar Purgeri
Purgeri
23:44 28.08.2021.

A zašto? U Afganistanu žive Paštuni, Tadžici, Uzbeci, Turkmeni, šijiti. Susjedne zemlje Tadžikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Pakistan, Iran. Sve im braća i bratići u susjedstvu. A oni kod nevjernika u Europu.

GR
Grandstar
23:49 28.08.2021.

Sreca sto oni u Hrvatskoj nece ostar jer ovdje ni Hrvati ne ostaju

SU
Suncica
22:38 28.08.2021.

19x10 pa onda mame tate djedovi bake tetke Dok trepnes okom 19.000

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije