Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKA KLASA

MUP nabavlja dva blindirana vozila za 13 milijuna kuna

23.10.2017.
u 23:47

Specifikacije iz natječaja koje MUP traži za ova dva vozila visoke klase s balističkom zaštitom ponajviše odgovaraju limuzinama BMW 7, Audi A8 i Mercedesu S klase.

Ministarstvo unutarnjih poslova za 13 milijuna kuna kupuje dva blindirana vozila visoke klase minimalne snage motora od po 460 konjskih snaga s nosačima za strojnice, senzorima za suzavac, gumama "otpornim" na metke i sustavom za nužni izlaz. Specifikacije su to iz otvorenog postupka javne nabave jučer objavljene u Narodnim novinama, a u natječaju se navodi kako je "zbog žurne situacije određen skraćeni rok za dostavu ponuda, u trajanju od 15 dana od dana slanja poziva na nadmetanje". Nakon toga slijedi  jednomjesečni rok o odabiru ponuđača. Nabava luksuznih vozila s balističkom zaštitom financira se sredstvima iz državnog proračuna.

U Ministarstvu unutarnjih poslova nam kažu da vozila kupuju za potrebe osiguranja štićenih osoba i stranih delegacija te da kupovina ovakvih limuzina nije hir već potreba te da takvim vozilima raspolažu sve europske policije, dok je naš vozni park "pregazilo vrijeme". U svom vlasništvu policija trenutno ima jedno vozilo ovog tipa pa se u slučaju potrebe za ovakvom limuzinom koriste slična vozila Ministarstva obrane.

"Vozila ove klase i opreme koriste se ovisno o sigurnosnim prosudbama i zahtjevima stranih delegacija, a konkretna se nabava obavlja i u cilju priprema Republike Hrvatske za predstojeće predsjedanje Europskom unijom kada se očekuje i veliki broj stranih delegacija i njihovih državnika... Napominjemo kako postojeća vozila koja MUP koristi ne odgovaraju opisanim potrebama s obzirom na njihovu starost i dotrajalost", objašnjavaju u MUP-u.

Specifikacije iz natječaja koje MUP traži za ova dva vozila visoke klase s balističkom zaštitom ponajviše odgovaraju limuzinama BMW 7, Audi A8 i Mercedesu S klase, a svu sofisticiranu opremu koju vozila moraju imati isporučitelj će ugraditi prije no što policija preuzme automobile.

Komentara 71

DU
Deleted user
01:38 24.10.2017.

Koliko se samo skola moze popraviti da plafon ne pada po djeci za 13 milijuna? Koje ce to koristi imati narod od te hrpe zeljeza? Nikakve. kao ni od onih koji ce se vozati u tim autima. Zglajzali ste se skroz, mamu vam zlocinacku!.

Avatar ivo587
ivo587
00:48 24.10.2017.

postajemo zadnja prčija gdje diktatori voze se u blindiranim vozilima dok narod kopa po smeću.

DU
Deleted user
23:55 23.10.2017.

ima se može se država troši kao da je pijana ili pod drogom pa ne vidi kako narod živi i odlazi-oni ne žive sa narodom već iznad na oblaku da se rasprsne što prije,avioni.hos,auti.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije