Naslovnica Vijesti Hrvatska

MUP do kraja godine očekuje 27 milijuna kuna vrijedne dijelove odore

„Ostvarivanje sigurnijih i kvalitetnijih uvjeta rada jedan je od prioriteta“, rekao je Božinović
23. listopada 2017. u 13:58 2 komentara 1031 prikaza
Davor Božinović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je na svečanosti obilježavanja početka školovanja trinaestog naraštaja Policijske škole 'Josip Jović' i otvaranja Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa da će do kraja godine MUP-u biti isporučene jakne, cipele i ostali dijelovi policijske odore u vrijednosti od gotovo 27 milijuna kuna.

Davor Božinović 'U SKLADU SA ZAKONOM' Božinović o mogućem raspisivanju tjeralice za Todorića

Božinović je rekao da su po tim pitanjima postojali zaostaci koji se nisu rješavali pa su kadrovskim ekipiranjem i velikim trudom uspjeli potpisati ugovore o poslovnoj suradnji s hrvatskim tvrtkama o nabavi policijske opreme koja će u potpunosti biti hrvatske proizvodnje.

„Ostvarivanje sigurnijih i kvalitetnijih uvjeta rada jedan je od prioriteta“, rekao je Božinović pred novim naraštajem budućih policajaca, dodavši da je preuzevši dužnost sa svojim timom zadao precizne ciljeve – opskrbiti policajce nužnom i prijeko potrebnom opremom kako bi nesmetano mogli izvršavati svoju zadaću očuvanja javnog reda i mira.

Ministar je rekao će tijekom studenog i prosinca biti isporučeno 5000 jakni, vrijednosti gotovo pet milijuna kuna, obuće u vrijednosti gotovo deset milijuna kuna te dijelova policijske odore, hlača i košulja vrijednosti oko 12 milijuna kuna.

Početkom 2018. pristupit će se dugoročnoj nabavi i ostale potrebne policijske opreme čime će se ispuniti zadaća potpune opremljenosti modernog hrvatskog policajca, rekao je ministar.

Uz to, dodao je, za kvalitetniji rad policije uspjeli su nabaviti i 726 novih osobnih vozila s policijskim obilježjima čija će kompletna isporuka biti dovršena do sredine prosinca.

Polaznicima Policijske škole koji će u idućih devet mjeseci stasati u buduće policajke i policajce, ministar je rekao da ne smetnu s uma da javnost stalno procjenjuje njihov rad.

„Nije mala odluka za svoj životni poziv odabrati zanimanje s kojim neizostavno skupa idu kolektivna odgovornost, nepokolebljivost u dosljednom, nepristranom, zakonitom i etičkom djelovanju i stalno prisutan rizik po vlastitu sigurnost“, rekao je Božinović.

U krugu Policijske akademije također je označen početak rada Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa. Riječ je o projektu vrijednom 14,5 milijuna kuna od kojih je Europska unija financirala 85 posto, a u sklopu kojeg su izgrađena četiri nova objekta, uključujući poligon za obuku.

Centar raspolaže s 48 smještajnih jedinica za pse, prostorijama za usvajanje mirisa, rastrčavanje, poligon za dresuru, sobama za smještaj vodiča i veterinarskom ambulantom, a izgrađen je s ciljem da postane regionalni centar u koji bi se osposobljavali vodiči i psi iz zemalja regije.

MUP od 60-tih godina prošlog stoljeća ima tradiciju obuke pasa, a prvi Centar na Policijskoj akademiji osnovan je 2002, otkad je školovano 190 pasa.

Zagreb: Zbog nestanka struje obustavljen tramvajski promet u centru grada PREDSTAVLJENA KAMPANJA 'Dan bez mobitela u prometu': 91 posto vozača telefonira za vrijeme vožnje kamere protiv brzine Gdje vas snimaju? Donosimo popis svih kamera u Hrvatskoj Odlikovala PP Garešnica Grabar-Kitarović primila izaslanstvo MUP-a u prigodi Dana policije
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Avatar dobry
    dobry:

    Ovoj staroj komunjari Božinoviću još uvijek petokraka u srcu. Da se to zamijetiti po načinu na koji štiti Šeks-Plenkovićeve političke vratolomije, te gospodarski kriminal tkzv. "utemeljitelja hrvatske državnosti". Sve preslikano iz sustava bivše yuge, samo su ime promijenili iz skh ... prikaži još! u hdz. On je i član užeg vođstva CKHDZ-ja...Nemojte ga razočarati sa nekim drugim simbolima, osim petokrake, na odorama!

  • nogogaz:

    Pa istrošilo se zbog agrokorovog ivice.