Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

CMS: MUP nam zabranio pristup azilantima MUP: Netočno

Podsjetilo se i da je nedavno MUP sudski tražio zabranu rada udruge “Are You Syrious?” koja isto upozorava na kršenja ljudskih prava izbjeglica
12. studenoga 2018. u 19:43 26 komentara 1571 prikaza
Porin
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

MUP je Centru za mirovne studije (CMS) onemogućio ulazak u prihvatilišta za tražitelje azila odbivši produljiti sporazum o suradnji organizaciji koja pruža podršku izbjeglicama već 15 godina – upozorili su predstavnici CMS-a i Kuće ljudskih prava na konferenciji za medije ispred zagrebačkog Prihvatilišta za tražitelje azila (Porin). 

Are You Syrious Nepoznati počinitelj Poruke mržnje na zgradi udruge koja pomaže migrantima

– To je politička odluka kojoj je cilj zastrašiti, marginalizirati i udaljiti organizacije koje javno govore o problemima s kojima se izbjeglice suočavaju, kao i o nezakonitim postupcima djelatnika MUP-a prema izbjeglicama. Zahtijevamo od MUP-a da poništi spornu odluku te s CMS-om potpiše sporazum – kazala je Julija Kranjec iz CMS-a.

Podsjetilo se i da je nedavno MUP sudski tražio zabranu rada udruge “Are You Syrious?” koja isto upozorava na kršenja ljudskih prava izbjeglica te rečeno da se i od premijera traži da stane na kraj MUP-ovu kažnjavanju onih koji progovaraju o nezakonitim praksama policije. MUP je pak priopćenjem reagirao na tvrdnje civilnih udruga proglasivši ih netočnim i nedopustivim.

Lora Vidović Pravobraniteljica: 'Institucije moraju puno više napraviti u procesuiranju onih koji šire lažnih vijesti o migrantima'

Objasnili su da sporazum o suradnji s CMS-om nije potpisan jer CMS nudi sadržajno iste ili slične aktivnosti koje već provode ostale udruge koje djeluju u prihvatilištu. Usto, u tijeku je rekonstrukcija prihvatilišta za tražitelje azila pa je smanjen prostor namijenjen radu udruga. A, kako još stoji u priopćenju “MUP ni na koji način ne sprečava rad CMS-a jer svoje aktivnosti mogu provoditi u svojim prostorima”.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • bizonko1:

    Svakom migrantu treba u koordinate upisati kućne adrese ovih štakora iz CMS-a i kompanije s naznakom "Free pussy".

  • LeandroZG:

    opet bagra ruje protiv drzave, a ni jedan iz CMSa ih nece doma ugostiti

  • ruzica_mario:

    cms i are you syrious su teroristi ko i ovi kojima pomazu