Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONALAZAK RJEŠENJA
Povratak na članak

MUP najavio moguće strože kazne za vozače koji ponavljaju prekršaje

Napominju da su u prvih deset mjeseci ove godine na hrvatskim cestama poginule 272 osobe u 257 prometnih nesreća

Komentari 9

DO
domxerex
22:15 05.11.2018.

Ima jako puno smisla. Tko neće naučiti neka uči na teži način. Samo neka se primjenjuje na sve jednako a ne da opet neki mogu raditi što hoće dok se korumpirano pravosuđe dokazuje na sitnoj raji.

VL
Avatar AnkaIl
AnkaIl
22:13 05.11.2018.

Bravo! Trajno oduzimanje vozačke dozvole pri kršenju prometnih pravila treba biti pravilo, a ne iznimka.

VL
CA
Cafa
22:28 05.11.2018.

Možete vi raditi što hoćete kad pravosuđe oslobodi dečka koji divlja BMW-om (uvijek je BMW) jer je iz ugledne obitelji makar je obijesnom vožnjom ubio 5 pješaka. Zato ljudi odlaze. Samo zato.

VL
NA
narcis660
22:46 05.11.2018.

Oduzeti vozačku doživotno...a takve "vozače"i pravno goniti tj.oplesti još i po džepu a da nepričamo da bi ih trebalo zatvoriti ....Ma nema iznimaka upravo da je moj sin u pitanju...tek tada bi u ovoj državi bar u tom smjeru nešto profunkcioniralo!!No nažalost ostaje samo nada....dokle god nisu isti kriteriji za "tatine sinove" i obične smrtnike!☹☹

VL
Avatar kakomijetakomije
kakomijetakomije
08:18 06.11.2018.

treba stati na kraj bezakonicima i divljacima u prometu.zakoni služe za opće dobro a poneke loše i manjkave treba poboljšati.velika većina prometnih nesreća je posljedica kršenja propisa a samo neke su zbog drugih nepredvidivh okolnosti.

VL
Avatar Vinko
Vinko
15:53 12.03.2019.

Bi li nekoga zanimalo kako bi se moglo smanjiti prometne nezgode i nesreće ? Imam vozačko iskustvo od 1969. g. do danas i nema me u evidenicji policije kao prekršitelja prometnih propisa (osim u 2018. g. upozorenje zbog prebrze vožnje)) niti u osiguravajućim zavodima da je na teret moje police osiguranja (AO ili AK) ikada isplaćena bilo kakva odšteta. Nisam bezgriješan vozač, ali sam tijekom vozačke prakse učio na svojim pogrješkama. Osim toga, pješaci nemaju prometne kulture. Imao bih više savjeta o tome kako se pješaci trebaju ponašati na cesti i kako bi djecu trebalo učiti koje su dobre navike pri pješačenju uz ili preko prometnica.

VL
ZN
znam
07:48 06.11.2018.

Situacija je vrlo jednostavna: pogledajte zemlje koje imaju bolju statistiku po saobracajnim udesima, modificirajte zakone prema njihovim i problem rijesen. Dubravko Ponos hoce da uvede prijedlog iz Norveske o besplatnom koristenju autocesta za elelktricne aute. Uvedite zakon o prometu kaoo u Norveskoj i imat cete za trecinu auta manje u prometu. Ponavljanje prekrsaja zavrsi oduzimanjem auta a i vozacke. Ali mi nismo Norveska niti cemo ikada biti. A da ipak uvedemo zakon kao u Svicarskoj (kojoj smo blize po nekim pokazateljima)?

VL
ZE
Zeus609
03:10 06.11.2018.

Radikalno za ne domoljube, ne podobne, ne odabrane...pošteno bi se reklo za smrtnike tj roblje i sluge... Ovi gore imaju stručnjake koji će znat protumačiti da oni nisu krivi... A spremni su to poduprijeti ako treba i sa nekoliko desetaka, stotina, tisućica argumenata... :)

VL
HU
hudarupa3
22:54 05.11.2018.

Udes i ponavljanje udesa nisu svjesne radnje, vi samo želite tuđu nesreću iskoristiti da kaznama frustrirane vozače, sigurnost u prometu počinje od vrha vlasti, ako vlast prepustite pijanim luđacima koji voze mimo propisa i zakona bez sankcija onda ne možete spriječiti niti luđake na cesti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.