Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marulićevi dani

Mucalo "trenira" za novog intendanta HNK Split

'22.04.2010., Split - Otvorenje Marulovih dana u Hrvatskom narodnom kazalistu. Mucalo, Luky.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'
1/4
22.04.2010.
u 20:35

Splitski zabavljač odgledat će svih 10 predstava u tjedan dana, ali ne želi govoriti o svojoj kandidaturi za čelnika splitskog teatra. Natječaj je raspisan.

"Zagrebački pentagram" u režiji Paula Magellija i izvedbi ZKM-a otvorio je ovogodišnje, 20. izdanje Marulićevih dana, Festivala hrvatske drame i autorskoga kazališta, koji se do 28. travnja održava u splitskom HNK. Najnagrađenija drama u prošloj godini, sudeći prema aplauzu, svidjela se i splitskoj publici.

– Predstava je raznolika i vesela. Dokaz je kako nešto što traje dva sata ako ima pet različitih tema može biti jako zanimljivo – komentirao nam je Duško Mucalo na domjenku nakon predstave. Pohvalio se kako planira pogledati svih deset predstava.

S pozornice je super

– Na koncu ćemo ih moći uspoređivati i vidjeti dokle je došlo hrvatsko glumište. Pripremio sam se fizički i psihički da pogledam sve! – kaže Mucalo. No, na pitanje priprema li se on to za mjesto intendanta HNK Split, natječaj je objavljen prije dva dana, Mucalo je odlučio ostati tajanstven. Pohrlio je pozdraviti prijatelja Lukija i izbjegao odgovor.

– Već sam gledao predstavu, odlična je. Drago mi je što je i splitska publika uživala – izjavio je Joško Ševo, koji će nastupiti u "Škrtičini" u izvedbi Šibenskoga kazališta zadnjeg dana festivala, i to izvan konkurencije.

– Cijelo vrijeme smo dobro komunicirali s publikom. S pozornice je sve bilo prekrasno! – oduševljena je bila Jadranka Đokić iz ZKM-a.

– Tako mi je žao što nećemo imati prilike ni za druženje ni za gledanje drugih predstava. Odmah se vraćamo u Zagreb. Pripremamo novi tekst "Buđenje proljeća" s Oliverom Frljićem, odmah imamo probe – otkrila nam je Jadranka Đokić.

Modra Nina Violić

Ali njezina kolegica Nina Violić kaže da se i u kratkom vremenu u Splitu uvijek može dobro zabaviti.

– Jako davno sam zadnji put bila u Splitu. Baš sam pričala s Nenom Srdelićem, mislim da je to bilo prije 15-ak godina. Još se gradila Marmontova ulica i toliko smo se ponapijali nakon okruglog stola da smo upali u šaht. Ja prva, pa Jelena Miholjević na mene i Lukas Nola na nju. S Marulovih dana vratila sam se ljubičasta i modra – prisjetila se i ispričala nam Nina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije