Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESEDAN ZA SVJETSKU PRAVDU

Mrtvi civili u Buči nisu dokaz da je Putin ratni zločinac: Zašto je pravda za ratne strahote spora i gotovo nedostižna?

09.04.2022.
u 17:16

Da tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda izda uhidbeni nalog čak i protiv predsjednika ili državnog vrha jedne od svjetskih sila, iako znamo da bi bio mrtvo slovo na papiru, neprovediv s obzirom na političke, društvene i medijske okolnosti u Rusiji. Kakav bi to bio veliki iskorak za međunarodnu pravdu! Taj bi presedan bio jedan od kamena temeljaca međunarodne pravde. Kao što je bilo osnivanje ad hoc međunarodnih kaznenih sudova za područje bivše Jugoslavije 1992. i za Ruandu 1994

Komentara 5

JO
Joseph1
20:00 09.04.2022.

Ma kakvi jurasiću, da bi drug putin bio ratni zločinac. Onda bi tvoj svijet baziran na crvrnoj petokraci, srpu i čekiću otišao k vragu.

DU
Deleted user
17:33 09.04.2022.

Zar nije smiješna interpretacija naspram zločina Putina i njegove kamarile o ratnim zločinima u Ukrajini.Očiti su ratni zločini a međunarodna zajednica raspravlja da li će suditi Rusiji i Putinu.Treba mu suditi pa makar Putin nikad ne završio u zatvoru.Ako see suđenje ne dogodi samo je dokaz da sve na čemu se temelji civilizacija predstavlja pamflete i da će zloćini postati praksa.

DQ
Dq
18:00 09.04.2022.

Diktator je u stanju poslati prestrašene dječake , bez prave obuke na prve crte bojišnice , sa "motivacijskom" pričom koju ne može progutati ni maloumnik. Ne dira njega ni koliko bude njegovih poginulo ili osakaćeno, pa se ne treba čudititi ni zlodjelima posebnih postrojbi koje su zadužene samo za teške zločine i zastrašivanje zapadnih demokacija. Ohrabren je i inspiriran , vjerovatno, primjerom kako su "kažnjeni" balkanski krvnici i kako na etnički očiščenom prostoru nastaje etnički čista država , sa mini diktatorom na čelu , a bome ni pohodi "demokratskih" režima po Libiji i slično , mu nije puno odmoglo. I sad smo tu di jesmo, na pragu WW3 , sa svima poznatim ishodom, osim ako se ne desi kakvo čudo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?