Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UJEDINJENJE LIJEVOG CENTRA

Mrsićevi Demokrati: Pozivamo sve progresivne stranke da se okupimo oko Zorana Milanovića

Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
24.09.2019.
u 12:57

Hrvatsku vodi lažljiva vlada koja zatvara oči na sve probleme u državi, tvrdi predsjednik Demokrata dodavši kako predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković za rješavanje tih problema nema ni volje ni vremena.

Demokrati Miranda Mrsića pozvali su danas sve progresivne političke stranke da se okupe oko Zorana Milanovića u borbi za mandat predsjednika države jer samo on, poručuju, može zaustaviti HDZ. Pozivaju i sve progresivne stranke na poziciji lijevog centra da se okupe i pobijede HDZ iduće godine na parlamentarnim izborima, rekao je Mrsić.

- Jedini način da se zaustavi HDZ jest pobjeda progresivnog kandidata, zato stajemo iza Zorana Milanovića. Želimo mu pomoći u borbi za progresivnu Hrvatsku, uvjereni smo da je jedini koji može pobijediti sve kandidate HDZ-a-a i zaustaviti udruženo uništavanje Hrvatske koje čine Kolina Grabar Kitarović i Andrej Plenković – rekao je Mrsić na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru.

Hrvatsku vodi lažljiva vlada koja zatvara oči na sve probleme u državi, tvrdi predsjednik Demokrata dodavši kako predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković za rješavanje tih problema nema ni volje ni vremena. Kao jedan od problema navodi i mirovine po posebnim propisima koje, tvrdi, opterećuju mirovinski sustav, zbog čega, podsjeća, ovaj tjedan u saborsku proceduru šalje Zakon o mirovinskom osiguranju kojim bi se razdvojile mirovine po posebnim propisima od radničkih mirovina, odnosno kako bi se one financirale iz državnog proračuna.

- Jedina mu je želja ostati na čelu HDZ-a, a sad pokušava Kolindu Grabar Kitarović kao svoju marionetu ostaviti na Pantovčaku. Predsjednica koja glumi autoritet lupanjem šakom po stolovima danas samo šuti i gleda kako Plenković uništava Hrvatsku. Ona je stalni izvor i generator političke nestabilnosti jer joj je jedini smisao ostati što dalje na Pantovčaku, a sad je postala i dio HDZ-ove unutarstranačke borbe – kritizira Mrsić koji, među ostalim, aktualnoj predsjednici zamjera da u Hrvatskoj govori jedno, a drugo izvan nje, jedan dan je antifašist, a drugi relativizira zločine NDH.

- Hrvatska zaslužuje predsjednika koji će znati obraniti interese zemlje i imati stav. Pozivamo sve progresivne političke stranke da se okupimo oko Zorana Milanovića u borbi za mandat za predsjednika države, želimo stati iza njega i maknuti HDZ s Pantovčaka, a zajedno ih možemo izbaciti i iz Banskih dvora, ovo je poziv i svim progresivnim strankama na poziciji lijevog centra da se okupimo zajedno – zaključio je Mrsić.

Komentara 17

DR
drazen96
13:13 24.09.2019.

Ako vam je Milanović osoba oko koje ćete se okupljati onda ste jadniji nego što sam mislio.

ČE
četvrti
13:11 24.09.2019.

Sretna ti nova 1948. godina, gospodine Mrsiću!

IV
IvoDivo
14:13 24.09.2019.

Komunjarska lopuža mrsić bi okupljao levu bagru koja je pokazala što su sposobni napraviti hrvatskom narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije