Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužbe

Mrsić: Istražujemo plaća li Mirna obveze

Mirando Mrsić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
21.05.2014.
u 07:19

Geneza: Sve je plaćeno, čeka se samo proknjiženje Porezne uprave, a protiv Šime Oreškovića podnijet ćemo kaznenu prijavu

Tvrtka Geneza podnijet će protiv čelnika Sindikata PPDIV Šime Oreškovića kaznenu prijavu, odnosno, pridružiti je postojećoj prijavi USKOK-u protiv bivšeg ministra Slavka Linića, HPB-a i Podravke, kako bi se rasvijetlila njihova uloga u guranju Mirne Rovinj u stečaj i gašenju 270 radnih mjesta.

Priopćili su to jučer iz Geneze, tvrtke za krizni menadžment koja upravlja Mirnom, nakon što su iz PPDIV-a javno obznanili da “ni Mirna ni Geneza ove godine nisu uplatile ni lipe poreza i doprinosa za radnike Mirne, a država to zna i ne poduzima ništa”. Š. Orešković kaže kako je to utvrđeno na prekjučerašnjem sastanku u Ministarstvu rada te bi isti scenarij mogao snaći i radnike Purisa u stečaju. “Nepotpuni odbor vjerovnika” tamo je, tvrdi, “na čudan način odabrao baš Genezu da zakupi Puris, iako postoji kontrafirma Valipile koja je partner Purisu godinu dana i nudi zajednički razvoj, čak bi ga kupila.” No u Genezi kažu da su sve njihove obveze plaćene i čeka se samo proknjiženje Porezne uprave.

Ona im je, tvrde, dužna više od 5,4 milijuna kuna na ime povrata PDV-a, a koje su oni prepustili Mirni za plaćanje značajno manjih poreznih obveza. Dio je, navodno, i unaprijed plaćen. Pitaju kako je moguće da se Orešković kao predsjednik sindikata svrstao na stranu politike i kapitala koji žele likvidaciju Mirne i njezine nekretnine te pozivaju USKOK da promptno djeluje. Za tvrtku Valipile kažu da nije ponudila ništa od navedenog osim jačanja svog brenda. Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić tvrdi kako su temeljem saznanja PPDIV-a u Genezi angažirani inspekcija rada i porezna inspekcija. Pokažu li se optužbe PPDIV-a točne, slijede kazne i sve ostalo po zakonu, poručio je.

>> 'Mirna i Geneza nisu uplatili ni lipu poreza. Šokirani smo što država to dopušta!'

Komentara 3

MS
MSKoRIsnik
10:40 21.05.2014.

Lopovi iz SDP-a! Sve ste pokrali i osiromašili nas radnike,više nikada neću glasati za vas!

MI
Mirnadob
11:02 21.05.2014.

U svim strankama ima malo sposobni i postenih ljudi,koji zele i mogu Hrvatsku izvuc iz krize! Svatko gleda sebe,i svoje podobne,a nitko cijelokopni narod HR,i bojim se,da ce bit sve gore i gore,jer postenja i karaktera kod ljudi vise nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije