Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže promjena

Sutra mraz i niske temperature, a onda nas čeka obrat

vrijeme
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
07.10.2019.
u 16:52

Na praznični utorak će oblaci u kopnenom području biti rijetkost, no jutarnji mraz neće. Bit će stabilno, suho i većinom sunčano

Stigla nam je hladna fronta koja se ovih dana zadržava nad srednjom, istočnom i jugoistočnom Europom. Temperature će se kretati od 10 do 14 stupnjeva što je hladnije od prosjeka. Takvo vrijeme zadržat će se i u utorak. Na kopnu će biti povećana vjerojatnost od mraza. No, uskoro nam slijedi obrat. Opet nam stižu topliji dani, piše severe-weather.eu.

Toplije i oblačnije

"Na praznični utorak će oblaci u kopnenom području biti rijetkost, no jutarnji mraz neće. Bit će stabilno, suho i većinom sunčano. Već će u srijedu uz izraženu južinu od jutra biti toplije u gorju, a danju posvuda. Oblaci će se gomilati prvo u Gorskom kotaru, prema večeri i drugdje, a na zapadu će navečer mjestimice pasti i kiša. U četvrtak će se kišonosni oblaci brzo seliti na istok pa će već drugi dio dana donijeti razvedravanje. Time će porasti vjerojatnost za suh, sunčaniji i topliji kraj tjedna.

U  utorak će bura na Jadranu sasvim oslabjeti, a iako će biti sunčano, bit će većinom i malo manje toplo nego u ponedjeljak. No s jakim jugom koje će zapuhati u srijedu ponovno toplije i oblačnije. Mjestimice će biti i kiše, posebice na širem riječkom području i na krajnjem jugu, a još češća, lokalno i izraženija bit će u noći na četvrtak i u četvrtak prijepodne, kada će jugo zamijeniti sjeverozapadni i sjeverni vjetar, potom i bura - prvo na sjevernom i srednjem Jadranu, od petka i na južnom. Kraj tjedna vrlo vjerojatno donosi sunčanije vrijeme, no za potvrdu još pratite prognoze idućih dana.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Video: Muškarac šetao pse kad ga je pogodio udar groma

Ključne riječi

Komentara 1

BB
boris belina
19:31 07.10.2019.

al nikako da potjera gamad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije