Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mrak Taritaš: Plenković i ministri lagali javnosti

Cijeli postupak oko skupine Borg i Agrokora ukazuje na činjenicu da je ta priča bila velika laž i obmana hrvatskih građana.
24. kolovoza 2018. u 14:18 14 komentara 446 prikaza
Anka Mrak Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš u petak je ustvrdila kako je sada nedvojbeno jasno da su hrvatskoj javnosti o skupini Borg i Agrokoru lagali i premijer Andrej Plenković i njegovi ministri, pri čemu su uzurpirali državne institucije kako bi pomogli jednoj interesnoj skupini da pribavi znatnu imovinsku korist.

Nikola Grmoja NAKON ISKAZA Grmoja: Tražimo javno saslušanje Martine Dalić

Cijeli postupak oko skupine Borg i Agrokora ukazuje na činjenicu da je ta priča bila velika laž i obmana hrvatskih građana, istaknula je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare, dan nakon što je objavljen transkript svjedočenja o Agrokoru bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić pred DORH-om.

"Pokazalo se da su i premijer Plenković i ministar financija Zdravko Marić znali sve o skupini Borg, a usudila bih se reći i da je voditelj te skupine bio premijer", rekla je Mrak Taritaš ustvrdivši da je Plenković stavio Hrvatsku "u ralje HDZ-ova ortačkog kapitalizma" i pokazao da ne zna voditi državu.

Davor Bernardić OPTUŽIO PREMIJERA Bernardić: Plenković je bio vođa operacije izvlačenja 500 milijuna kuna iz Agrokora

Posebno se osvrnula na iskaz Zdravka Marića Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa o sudjelovanju na samo dva sastanka o Agrokoru, iako je objava transkripata pokazala da je bio na sedam ili osam sastanaka.

"Do sada se mislilo da samo Tomislav Karamarko teško broji do pet, no sad imamo i ministra financija koji broji samo do dva ", kaže Mrak Taritaš.

Što se tiče informacije da je Vlada dostavila Povjerenstvu netočne informacije o samo dva Marićeva sudjelovanja na sastancima, istaknula je kako je bez presedana da jedna državna institucija laže drugoj. 

Martina Dalić i Andrej Plenković knjiga od koje mnogi strepe Martina Dalić: U rujnu ću objaviti istinu o Agrokoru

"Laže se institucijama, saborskim zastupnicima i kroz to svim građanima", rekla je Mrak Taritaš te ustvrdila da minimum pristojnosti zahtijeva od premijera da objasni građanima o čemu je riječ. 

Upitana za rješenja koje bi GLAS ponudio za brodogradilišta u kojima ovih dana štrajkaju radnici zbog neisplaćenih plaća, ustvrdila je kako je odgovornost premijera i Vlade da odluče treba li Hrvatskoj uopće više brodogradnja i u kojem obliku. 

Ante Samodol Ante Samodol: Dalić je izula štikle i bosa poskakivala po uredu, a ministra sam prijavio za prijetnju

"Transparentno i otvoreno javnosti treba reći pravu istinu - da se u Hrvatskoj ne mogu više graditi brodovi na način na koji se to radilo do sada, jer se ni u Europi, a kamoli u Hrvatskoj, više ne može graditi tankere i brodove za kontejnerski prijevoz",  rekla je. 

Ili ćemo graditi neke druge brodove ili ćemo odustati od te grane proizvodnje, a onda posljedično treba ugasiti i studij brodogradnje kako se ne bismo iz proračuna financirali školovanje djece za rad u nekim drugim zemljama, dodala je predsjednica GLAS-a.

Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
 • Binga01:

  Upitana za rješenja koje bi GLAS ponudio za brodogradilišta odgovorila je "pokrenuli bi proizvodnju WC četki, koje bi skupo prodavali.

 • stric7:

  .... ankice pričaj nam malo o svojim lažima i obmanama ....

 • Avatar Mi sami
  Mi sami:

  Ljepotice pošto četka za WC?