Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorava na smjenu direktora Poslovnog parka

Mr. Siniša Prpić: Smjenili su ga jer nije htio potpisati kredit od tri mil. kn koji je teško vratiti

Siniša prpić
Marija Lovrenc/VLM
25.02.2014.
u 15:55

Ovo zdanje, Palača Pejačević, pojelo je puno novaca, sada jede pomalo i ljude i to čovjeka koji je u HDZ-u i koji je kao struka progovorio da je to kreditno zaduženje loše za grad Viroviticu – istaknuo je mr. Siniša Prpić.

Virovitičko gradsko komunalno poduzeće Poslovni park trebalo se zadužiti tri milijuna kuna za kupovinu novih poslovnih prostora u novoobnovljenoj zgradi Palače Pejačević u Virovitici. Kako je direktor poduzeća Branimir Bukvić odbio staviti potpis na ugovor o kreditu, smijenjen je sa tog radnog mjesta i na njegovo mjesto postavljen je sadašnji gradski pročelnik za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement. Uz postojeću funkciju, M. Klement će u Poslovnom parku volontirati kao direktor. Riječ je o političkoj križaljci, smatra mr. Siniša Prpić (HSPD).

– Gospodin Branimir Bukvić kao dugogodišnji direktor komunalnog poduzeća zna da je kreditno zaduženje i od pola milijuna kuna isuviše veliki zalogaj koji bi se mogao vratiti. Ovo zdanje, Palača Pejačević, pojelo je puno novaca, sada jede pomalo i ljude i to čovjeka koji je u HDZ-u i koji je kao struka progovorio da je to kreditno zaduženje loše za grad Viroviticu – istaknuo je mr. Siniša Prpić na konferenciji za novinare. Pročelnika Klementa, a koji će sada voditi i Poslovni park, nazvao je, zbog sposobnosti da jednako dobro upravlja i gradskim komunalcem i jednim od upravnih odjela grada, „Super Mariom“. – Pročelnik Klement će prema našim saznanjima staviti potpis na ugovor o kreditu, a sve će to morati platiti građani – poručuje Prpić. Uz industrijske zone, smatra on, Palača Pejačević, čija je obnova stajala više od dvadeset milijuna kuna u posljednjih deset godina, služi kao bankomat HDZ-a, a račune moraju plaćati građani.

- Bivši direktor Bukvić više nije direktor zato što sam ja kao predsjednik Skupštine stavio obvezu pred sve svoje direktore – odgovara gradonačelnik Ivica Kirin na prozivke o smjeni direktora gradskog komunalca. - Ako ja mogu raditi i stvarati i vama odgovarati za sve, e, bogami, onda su oni odgovorni i meni - strogo poručuje I. Kirin koji bivšem direktoru B. Bukviću očito zamjera slab investicijski duh. Dododaje da je obveza o kojoj govori ulaganje, konkretno uređenje parkirališta u gradu. – Direktor mora raditi i ulagati, a ne da spava i čeka da mu mi izgradimo parkiralište, a on da prodaje karte za parkiranje, što svatko može – slikovito kaže I. Kirin koji dodaje da su za gradske projekte uređenja parkirališta planirana sredstva kako iz državne blagajne, HBOR-a tako i EU fondova i da je vrijeme da se direktori pokrenu. 

No kredit koji je gradska uprava odobrila komunalcima ne ide nužno za projekte i investicije. Većim dijelom odnose se na kupovinu ili izgradnju novih poslovnih prostora. Poslovni park podiže kredit od tri milijuna kuna za poslovne prostore u Palači Pejačević, baš kao i Plin VTC, kojemu je gradsko vijeće odobrilo i dodatnih 3,3 milijuna kuna kredita za izgradnju nove poslovne zgrade u Virovitici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije