Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mr. Siniša Prpić: Smjenili su ga jer nije htio potpisati kredit od tri mil. kn koji je teško vratiti

Ovo zdanje, Palača Pejačević, pojelo je puno novaca, sada jede pomalo i ljude i to čovjeka koji je u HDZ-u i koji je kao struka progovorio da je to kreditno zaduženje loše za grad Viroviticu – istaknuo je mr. Siniša Prpić.
25. veljače 2014. u 15:55 0 komentara 743 prikaza
Siniša prpić
Foto: Marija Lovrenc/VLM

Virovitičko gradsko komunalno poduzeće Poslovni park trebalo se zadužiti tri milijuna kuna za kupovinu novih poslovnih prostora u novoobnovljenoj zgradi Palače Pejačević u Virovitici. Kako je direktor poduzeća Branimir Bukvić odbio staviti potpis na ugovor o kreditu, smijenjen je sa tog radnog mjesta i na njegovo mjesto postavljen je sadašnji gradski pročelnik za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement. Uz postojeću funkciju, M. Klement će u Poslovnom parku volontirati kao direktor. Riječ je o političkoj križaljci, smatra mr. Siniša Prpić (HSPD).

– Gospodin Branimir Bukvić kao dugogodišnji direktor komunalnog poduzeća zna da je kreditno zaduženje i od pola milijuna kuna isuviše veliki zalogaj koji bi se mogao vratiti. Ovo zdanje, Palača Pejačević, pojelo je puno novaca, sada jede pomalo i ljude i to čovjeka koji je u HDZ-u i koji je kao struka progovorio da je to kreditno zaduženje loše za grad Viroviticu – istaknuo je mr. Siniša Prpić na konferenciji za novinare. Pročelnika Klementa, a koji će sada voditi i Poslovni park, nazvao je, zbog sposobnosti da jednako dobro upravlja i gradskim komunalcem i jednim od upravnih odjela grada, „Super Mariom“. – Pročelnik Klement će prema našim saznanjima staviti potpis na ugovor o kreditu, a sve će to morati platiti građani – poručuje Prpić. Uz industrijske zone, smatra on, Palača Pejačević, čija je obnova stajala više od dvadeset milijuna kuna u posljednjih deset godina, služi kao bankomat HDZ-a, a račune moraju plaćati građani.

- Bivši direktor Bukvić više nije direktor zato što sam ja kao predsjednik Skupštine stavio obvezu pred sve svoje direktore – odgovara gradonačelnik Ivica Kirin na prozivke o smjeni direktora gradskog komunalca. - Ako ja mogu raditi i stvarati i vama odgovarati za sve, e, bogami, onda su oni odgovorni i meni - strogo poručuje I. Kirin koji bivšem direktoru B. Bukviću očito zamjera slab investicijski duh. Dododaje da je obveza o kojoj govori ulaganje, konkretno uređenje parkirališta u gradu. – Direktor mora raditi i ulagati, a ne da spava i čeka da mu mi izgradimo parkiralište, a on da prodaje karte za parkiranje, što svatko može – slikovito kaže I. Kirin koji dodaje da su za gradske projekte uređenja parkirališta planirana sredstva kako iz državne blagajne, HBOR-a tako i EU fondova i da je vrijeme da se direktori pokrenu. 

No kredit koji je gradska uprava odobrila komunalcima ne ide nužno za projekte i investicije. Većim dijelom odnose se na kupovinu ili izgradnju novih poslovnih prostora. Poslovni park podiže kredit od tri milijuna kuna za poslovne prostore u Palači Pejačević, baš kao i Plin VTC, kojemu je gradsko vijeće odobrilo i dodatnih 3,3 milijuna kuna kredita za izgradnju nove poslovne zgrade u Virovitici.

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.