Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ronilac ostao iznenađen

Možete li u 5 sekundi pronaći što se skriva na fotografiji?

Hobotnica
Foto: YouTube
1/4
11.02.2015.
u 09:38

– Potpuno sam se iznenadio kada se to prvi puta dogodilo – ispričao je ronilac Jonathan Gordon

Ronilac Jonathan Gordon, koji za francuski znanstveni centar CIRAD istražuje patogene bakterije, nije očekivao na što će naići dok je tragao za školjkama u Karipskom moru na zapadnoj obali grada Basse-Terre u malom otočju Gvadalupa.

Kada se roneći približio nečemu što je izgledalo kao obična morska trava, ispred njega su se pojavila dva oka i nešto što je počelo mijenjati boju.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Radilo se o hobotnici.

– Potpuno sam se iznenadio kada se to prvi puta dogodilo – ispričao je Gordon koji živi na otočju Gvadalupa, piše The Huffington Post. Dodao je da se hobotnica, nakon što se odmaknuo, ponovno zakamuflirala u boju okoline.

– Znao sam da su hobotnice majstori kamuflaže, no nikada nisam vidio ovakvo nešto uživo – rekao je Gordon.

Hobotnice, kao i lignje i sipe, ispod površine kože imaju tisuće stanica, kromatofora, koje sadrže pigmente zahvaljujući kojima se takve životinje mogu stopiti s okolinom.

Ernie Sawyer iz akvarija Shedd u Chicagu objasnio je da hobotnica, nakon što je promijenila boju, vjerojatno samo izgledala plavo. – Moguće da je hobotnica postala bijela kako bi izgledala veće i zastrašila ronioca – kaže Sawyer.

Gordon je dodao kako je hobotnicu snimio tri puta i nakon toga ju je ostavio na miru. Kako je izgledalo njegovo iskustvo pogledajte u priloženom videu.

>> Pokriva li auto-osiguranje i ovo? Otkrili zašto se slon penjao na vozila

>> Sakrio se u špilju i snimio fotografiju. Nije mogao vjerovati što je na njoj otkrio

Komentara 4

XN
xnet0822
11:33 11.02.2015.

Hobotnice se ne boje ljudi, i potpuno su bezopasne

BA
bajo2
11:32 11.02.2015.

ne objavljujte vise ovakve gluposti,baka mi sjela za racunar i sada imam sa njom problema.vrrti joj se u glavi ,dobila ocni pritisak. nije mi prepisala jos stan.ako se nesto desi morat cu kod predsjednika stranke,inace mog dobrog prijatelja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije