Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a Možemo proizvesti hrane za 18 milijuna ljudi
Povratak na članak

Uvozimo šarane iz Vijetnama, med i češnjak iz Kine, povrće iz Egipta...

Osječko-baranjski dožupan i stručnjak za poljoprivredu Željko Kraljičak navodi neke nevjerojatne podatke da Hrvatska uvozi filete šarana iz Vijetnama, zamrznutu ribu iz Skandinavije, vina iz Južnoafričke Republike, med, grah i češnjak iz Kine...

Komentari 24

NE
nemanatrag
13:15 22.11.2016.

Kako je davno Ivo Andrić napisao ; mi ne umijemo ni ono što znamo....

VL
Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
12:53 22.11.2016.

Kruh ne uvozimo? Hahha Izrael tamo u pustinji gdje imaju jednu riječicu raznim navodnjavanjima proizvodi toliko voća i povrća da izvozi po cijelom svijetu.. sapienti sat

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:04 22.11.2016.

mi to ne možemo proizvoditi i točka. dajte jednom već prestanite narod puniti glupostima. da mi to možemo proizvesti, mi bi to proizvodili. mi možemo proizvoditi i 'ajfone', ali ih ne proizvodimo. zašto? možda zato jer smo preskupi radnici, nismonismo spremni 24/7/365 dati za plaću od 200 dolara? gdje je naše slatkovodno ribnjačarstvo? zakonima smo ih uništili, sve ribare. zaštitili smo sve što leti, puže i gmiže. tko će njima namiriti štetu na ribnjacima od ptica? znate kolko čaplja pojede ribe dnevno? i nije sama. bajke o kvalitetnom hrvatskom medu i smeću od meda iz kine objesite mačku o rep. baš pčela zna koji cvijet je zagađen i čime, a koji ne. naši 'eko-pčelari' su fenomen. pčela leti i do 5 km, najčešće do 2 km. a u tom krugu se praši, vozi, dimi, baca otpad, prašina leti... da ne pričamo o pesticidima i herbicidima. inače je med iz gradova daleko punijeg okusa,jer u gradu ima više različitog cvijeća, bilja, koje cvjeta duže nego naših par medonosnih biljaka. i ispada da kinezi varaju. a naši ne. mađarska jedna šećerana radi samo za pčelare, naši voze svakodnevno šećera iz mađarske kolko hoćete. suhe šljive? ajd ih vi doma proizvedite, i onda na tržištu konkurirajte turcima, irancima, južnoj africi. naš čovjek nikako da shvati da su nama konkurenti kinezi, indijci, a ne nijemci. rimac auti nam se pod nos bacaju kao dokaz uspjeha i snage hrvatskog čovjeka. a radi se ipak o stranom investitoru, koji kod nas sklopi par auta kojim paradiraju. prodajne brojke su jedino mjerilo uspjeha. tu rimca nema. i tako dalje. hrv brodogradnja najbolja na svijetu. osim tankera i brodova za rasuti teret nismo u stanju sagraditi ništa, o jahti da ne govorimo. idemo dalje?

VL
DO
dopizdilomi
13:14 22.11.2016.

Ne možemo i nije istina jer poticaji odlaze na parcele na kojima nema ništa niti se išta uzgaja. Bitno je da ima zemljište i forma je zadovoljena.

VL
PA
Pathfinder60
14:34 22.11.2016.

A izvoz??? Jedino sto je Hrvatska sposobna da izveze je svoj vlastiti narod koji bijezi trbuhom za kruhom u inostranstvo. Da ova Vlada ima i malo casti, uradili bi od sramote jedan kolektivni Harakiri .

VL
DU
Deleted user
12:43 22.11.2016.

Neki dan kupio bademe iz Kalifornije.

VL
Avatar pendreck
pendreck
13:40 22.11.2016.

cijena diktira....poljoprivrednik da bi bio uspjesan danas treba biti kemicar, ekonoist, strojar, manager... A osnutak zadruga treba drzava potaknuti. Ovako usitnjeni smo izgubljeni. A za Eko trziste smo prejudicirani

VL
BU
Bukowski
13:04 22.11.2016.

Fala bogu pa ne moramo uvozit bedake

VL
TH
than
13:46 22.11.2016.

I sto sada ? Preko noci nista ne moze. Kapital je skup, zemlja manje/vise napustena. Sada se svi cude kao pura d**** , a odvija se to vec skoro 30 godina. Politika neplacanja je uzela svoj danak. Banke ne cekaju, a prekupac se pravi pametan. Gdje je tu bila drzava ? A u svome nekom lopovluku. Politicari su se bavili svojim grabezem, a ne obicnim ljudima. I biti ce jos i gore.

VL
DU
Deleted user
13:58 22.11.2016.

kao što rekoh, vi i slovenci ste imali fino tržište, sad ga više nemate... što ne prodajete nemcima ili amerikancima svoju robu? ili evo kosovu... podržavali ste svaki akt cepanja, uništavanja i oslabljivanja srbije...niko da vam konkretno zahvali... ja u prištini po prodavnicama večinom srpsku robu vidim. što vam bar braća albanci ne učine?

VL
DU
Deleted user
12:31 22.11.2016.

Jaka kuna.

VL
CV
cvijece
13:52 22.11.2016.

Uvozimo i sipinu (šoder i sol) za posipavanje cesta.

VL
Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
15:10 22.11.2016.

Uvozimo šarane iz Vijetnama, med i češnjak iz Kine, povrće iz Egipta ali balkanske kulture i sramnog ponašanja ne uvozimo jer oni su dio našeg odgoja, života i vaspitanja.

VL
OM
omolje
19:09 22.11.2016.

Uvozimo svinjetinu iz Turske.

VL
DU
Deleted user
15:12 22.11.2016.

Čitajući članak svaki čitatelj pa tako i ja će zaključiti da su navedena dva stručnjaka upravo otkrila da hladna voda grijanjem postaje topla voda i ništa više , uvozimo i šibice a bila je tvrnica šibica i to baš u gradu Osijeku...mi možemo proizvesti samo ono što proizvedemo npr. u 2015.godini smo prozveli toliko i toliko tona pšenice i ni kg više, a mogućnosti poljoprivredne proizvodnje su priče na priče etc

VL
IM
Immanuell
08:29 23.11.2016.

Ma mi možemo, ali ne damo svojima to proizvesti. Kao da je meni lijepo kad odem u neki trgovački centar pa kupim grožđe iz Italije, kruške iz Argentine, šljive iz Južnoafričke Republike i krumpir iz Egipta. Nekoga bi bila sramota u svojoj državi s bogom danim tlom za uzgoj svega toga, naši su cijepljeni na sramotu, to je nepoznat osjećaj za njih. Ta mi jabuke uvozimo iz Poljske, jagode iz Španjolske! To se pravda kvotama EU i slobodnim tržištem za konkurenciju. Kakve li su to providne nebuloze, jedini razlog zašto je to tako jest šuška u džepu onih koji i organiziraju taj uvoz. Zato nam je Zapadna Slavonija iseljena, izumrla, prazna, sela napuštena i zarušena, preostali čekaju svoj kraj jer nema nikakve perspektive ni za ratarstvo ni za stočarstvo. U zadnje vrijeme se neki busaju kako je znatno smajen broj nezaposlenih..... Kao ima ih 225000...... Naravno kad se u zadnje 4 godne iselilo preko 100000 mladih i onih srednje dobi! Ajmo to zbrojiti pa da vidimo taj silni napredak.

VL
KA
KaNiDora
12:40 22.11.2016.

mantra da smo poljoprivredna zemlja je obična floskula, mi smo kroz 30 godina izgubili kadar koji želi se baviti poljoprivredom i bolje da se okrenemo pametnim tehnologijama, uslugama

VL
OS
osica
15:59 22.11.2016.

Što se mene tiče "sutra mogu prestati s tim uvozom" Ne primam ni na poklon.

VL
DE
denihr
14:59 22.11.2016.

Očigledno je najbolje ništa ne raditi u poljoprivredi , uzimati poticaje i kritizirati državu i narod . Našima se ništa ne isplati jer nema bogaćenja poštenim radom preko noći .Zato svaka čast vrijednim obrađivačima zemlje koji i dalje rade ie i uspijevaju dobro od toga živjeti .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.