Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Mažar (HDZ):

'Možemo poželjeti samo da se ovakva godina više ne ponovi kada je riječ o Vukovaru'

Nikola Mažar
Branimir Bradarić
29.12.2022.
u 16:30

Ukazao je i na najavljeni EU projekt izgradnje Ekonomske škole koji se sada zaustavlja rekavši kako su iz HDZ-a i ranije govorili da je s obzirom na broj učenika i obnovljenu dvoranu nepotreban

Predsjednik vukovarskog HDZ-a i saborski zastupnik Nikola Mažar prozvao je danas gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu navodeći kako je najnovije smanjenje gradskog proračuna kapitulacija vukovarske gradske politike.

– Danas smo izvorni proračun umanjili za 105 milijuna kuna, a prije toga u lipnju za 60 milijuna. Na taj način će planirani proračun od 330 milijuna kuna završiti na 160 milijuna. Uz to su cjelokupni poduzetnički projekti zaustavljeni poput Agro Vukovara, Edukacijskog centra, Tehnološkog centra, Poslovne zone Dunav… Za sve to se izdvaja nula kuna – rekao je Mažar.  

Ukazao je i na najavljeni EU projekt izgradnje Ekonomske škole koji se sada zaustavlja rekavši kako su iz HDZ-a i ranije govorili da je s obzirom na broj učenika i obnovljenu dvoranu nepotreban.

– Taj projekt je spomenik političke gluposti. Sada je pitanje ne samo hoće li on ikada biti realiziran nego i što je s sredstvima koja su u njega do sada uložena. Samo iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara u taj projekt je do sada uloženo 12 milijuna kuna. Mogli smo ta sredstva uložiti u razvoj obrtništva, pomoć gospodarstvenicima, opremanje Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovo naselje, u kojem će biti smjepteno Vukovarsko veleučilište, ili slično. Sada imamo 72 milijuna kuna koji su neutrošeni, a za opremanje Radničkog doma nemamo novca – kaže Mažar.

Govoreći o tome što se i kako radi u Vukovaru Mažar kaže kako je riječ o totalnom raspadu sustava i štetnoj i lošoj politici bez smjera. Na novinarski upit radi li se tu o sukobu HDZ - Domovinski pokret Mažar kaže kako stvari u politici funkcioniraju kroz komunikaciju i da su za to potrebne dvije strane.

– Što očekivati kada su srušeni svi mostovi, kada je sve iza sebe zapaljeno i uništeno. Vlada RH i dalje pomaže Vukovaru što pokazuje i zadnja sjednica Vlade na kojoj je Vukovaru dodijeljeno 436 milijuna kuna od kojih 370 milijuna. Ako je proračun Grada 160 milijuna kuna, a Vlada samo kroz Fond za obnovu i razvoj Vukovara izdvaja za grad godišnje 75 milijuna kuna govori li to ima li ili nema dobre volje – ističe Mažar,

Osvrnuo se i na smanjenje broja rasvjetnih tijela u Vukovaru i činjenici da neki dijelovi grada pred Božić nisu uopće ukrašeni rekavši kako je Grinč uzeo Božić Vukovarcima.

– Počelo je s mrakom u gradu, nastavilo se s rasvjetom i odnošenjem iz središta Vukovara, a završilo na način da u Vukovaru božićni ugođaj postoji samo ispred ureda gradonačelnika dok je sve ostalo u mraku. Poslije svega možemo poželjeti samo da se ovakva godina više ne ponovi kada je riječ o Vukovaru – zaključio je Mažar.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
mate30
08:07 30.12.2022.

Kako si uopće skupio tu trojicu oko sebe?

BA
Barba56
19:00 01.01.2023.

Koji ti je zadatak Mazaru ? Mozda rusiti gospodina Penavu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije