Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.11.2019. u 09:30

I dok će se na Zagrebačkom velesajmu tradicionalno održavati četrdeset i drugi Interliber, u Splitu lanac knjižara Hoću knjigu i trgovački centar Joker ponovno organiziraju Interlibar

Ovaj tjedan Hrvatska će definitivno biti u znaku knjige. I dok će se na Zagrebačkom velesajmu tradicionalno održavati četrdeset i drugi Interliber, u Splitu lanac knjižara Hoću knjigu i trgovački centar Joker ponovno organiziraju Interlibar. Tako će i Splićani moći po sajamskim cijenama uživati u najnovijoj hrvatskoj izdavačkoj produkciji, a na sajmu će se moći i družiti i s autorima poput Nebojše Lujanovića koji ima aktualni roman “Južina”, zatim Sanje Pilić, Codyja McClaina Browna, Toma Hillenbranda, Brune Šimleše, Mire Morovića, Ante Krstulovića...

I lista gostujućih autora na Interliberu je poduža, a predvode je akademik Goran Tribuson koji će na Velesajmu predstaviti svoj nagrađivani roman “Otac od bronce” i Damir Karakaš koji će na Interliber doputovati direktno s uglednog bečkog sajma knjiga gdje je promovirao njemačko izdanje romana “Sjećanje šume” koji je preveo Klaus Detlev Olof, a objavio Folio Verlag, izdavač itekako naklonjen hrvatskim autorima.

Na Interliber konačno dolazi i odlični pisac iz Rijeke Zoran Žmirić, ali i osječki dramatičar i romanopisac Davor Špišić. Veliki interes zasigurno će izazvati i Luka Modrić, još uvijek službeno najbolji nogometaš svijeta čija se autobiografija odnedavno prodaje diljem Hrvatske. Modrića će (kao i koautora knjige novinara Roberta Matteonija) pitanjima ‘rešetati’ jedan od najboljih hrvatskih urednika Kruno Lokotar i to u nedjelju, posljednjeg i udarnog dana Interlibera na središnjoj pozornici u šestom paviljonu od 14.30 pa do 15.30 sati.

Svoju disertaciju o autorskom pravu i glazbi predstavit će i predsjednički kandidat, kantautor Miroslav Škoro, a možda se dogodi čudo pa Interliber posjeti i aktualna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je taj sajam do sada više nego dosljedno izbjegavala iako se bliži kraju svog mandata.

U želji da Interliber ne bude samo mjesto kupoprodaje knjiga, Zajednica nakladnika i knjižara i ove godine nastavlja sa svojim programskim iskoracima pa je zadržala program Premium, a organizirat će i nekoliko okruglih stolova, primjerice o elektroničkoj knjizi koja odlukom Plenkovićeve Vlade napokon ima isti PDV kao i tiskane knjige (pet posto). Kako se Interliber ove godine ponovno održava u isto vrijeme kada i veliki sajam Reboot Infogamer, velike gužve u Novom Zagrebu kroz koji još ne voze tramvaji zajamčene su.

Samo na tom sajmu, za koji se prodaju i ulaznice, očekuje se 100.000 posjetitelja, a kako je ulaz na Interliber i dalje besplatan, jasno je koja će se rijeka ljudi slijevati u peti i šesti paviljon Zagrebačkog velesajma. Svi će ti raznorodni i strastveni posjetitelji, a među njima i brojni školarci i to ne samo iz Hrvatske nego i iz zemalja regije, pokazati da civilizacija knjige još nije na umoru. Knjigu još nisu pregazile tehnološke novotarije i površna komunikacija putem društvenih mreža. I to na našu veliku sreću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije