Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA O KUJUNDŽIĆU

Okršaj Pernara i Plenkovića u Saboru, Jandroković upozorio i premijera

Autori: Hina, Vecernji list
11.10.2018.
u 17:50

Hrvatsko zdravstvo nikada nije raspolagalo s više novca, a liste čekanja nikada nisu bile duže, dok je životni vijek građana sve kraći, tvrdi Jovanović

Premijer Plenković odgovorio je na prozivke Branimira Bunjca iz Živog zida. Samog Bunjca te Ivana Pernara i Ivana Sinčića nazvao je me nazvao ‘malim miševima’!

Nakon ove izjave predsjednik Sabora Gordan Jandroković upozorio je Plenkovića.

"Upozoravam predsjednika Vlade da se nekorektno odnosio prema zastupnicima Živog zida. Da ste zastupnik, dobili bi opomenu, ovako vas samo upozoravam", rekao mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Pernar Plenkoviću: Vi ste kralj štakora!

Opaska o 'malim miševima' nije se svidjela Pernaru koji je uzvratio Plenkoviću nazvavši ga 'kraljem štakora'.  

Zbog te izjave i Pernar je dobio Jandrokovićevu opomenu. 

>> Pogledajte žestoku svađu Pernara i Plenkovića u Saboru: Vi ste kralj štakora!

Oporba: Najlošiji ministar u Vladi

Zastupnica Mosta Ines Strenja Linić izjavila je u četvrtak, obrazlažući u Hrvatskom saboru zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, da je Kujundžić najlošiji ministar u Vladi.

"Oporba se okupila oko opoziva najlošijeg ministra ove Vlade", kazala je Strenja Linić te postavila pitanja premijeru Andreju Plenkoviću: "Je li vam u interesu da građani budu zdravi? Urušava li ministar Kujundžić namjerno sustav ili samo ne zna ?".

Kujundžić je u mandatu napravio "jedno veliko ništa", ustvrdila je Strenja Linić, a Vlada može zabijati glavu u pijesak i odbijati opoziv i reći da nema osnove za nepovjerenje, ali time pokazuje neodgovornost prema pacijentima, liječnicima i medicinskim sestrama.

Više nema vremena za čekanje na početak reforme zdravstva jer su zdravstveni pokazatelji, rekla je Strenja Linić i pozvala Vladu da preuzme odgovornost.

Potom je nabrojala razloge za opoziv, odnosno sve što je Kujundžić propustio učiniti u svoje dvije godine mandata u hitnoj medicini, primarnoj zdravstvenoj zaštiti i preventivi, na području financiranja i organizacije zdravstva, te u odnosu na bolnički sustav.

Grubo vrijeđao zastupnike i liječnike

"Sve navedeno, kao i grubo vrijeđanje saborskih zastupnika i svojih kolega liječnika, izravno dovodi u pitanje ministrov kredibilitet kao osobe, ali i sposobnost da i dalje nastavi obnašati funkciju ministra", zaključila je Strenja Linić.

Željko Jovanović ( SDP) u ime predlagatelja je rekao da Kujundžića ne podržava 99 posto građana, a u dvije godine nije napravio ništa konkretno ili pozitivno za poboljšanje zdravstvenog sustava.

Hrvatsko zdravstvo nikada nije raspolagalo s više novca, a liste čekanja nikada nisu bile duže, dok je životni vijek građana sve kraći, tvrdi Jovanović.

"Vrijeme je da se vrati u svoju bolnicu i kao vrhunski liječnik doprinese da kvaliteta zdravstva u Hrvatskoj bude veća jer njegov način upravljanja zdravstvom to neće učiniti", rekao je Jovanović prozvavši Kujundžića da nije ponudio fiskalno održivo funkcioniranje zdravstva.

HDZ je obećao da će se liste čekanja smanjiti na manje od šest mjeseci u slučajevima koji nisu hitni, a sada imamo situaciju da se ljudi u 2018. godini naručuju za preglede u 2021. godini. To je postignuće ministra Kujundžića, rekao je Branimir Bunjac (Živi zid).

Upozorio je da je po stopi smrtnosti od raka Hrvatska među top 10 država u svijetu. "Čemu služi država ako ne spašava ljudske živote? To je minimum minimuma koji se ne smije prijeći", poručio je Bunjac.

>> Pogledajte kako je Nikola Grmoja okupirao govornicu u Saboru

 

Ključne riječi

Komentara 60

KA
kapunjohan
17:51 11.10.2018.

Nije me briga , želim biti neutralan ali mi se čini, da je stanje ravno obratno .Ja mislim, da je ministar Kujundžić najbolji ministar zdravlja do sada. Sjetite se što su radili njegovi predhodniki i jeste li našli bilo što, što je vreijedno sjećanja na njih , naravno po dobru. Sad se ipak može nabroijiti ponešto pozitivno a na osnovu čega Jovanović tvrdi, da je 99% građana protiv ministra- čista manipulacija građanima.

MA
Marko1337
16:45 11.10.2018.

Ovu sramotu je sramota nazvati oporbom. Jedino još orjunaški mediji od tog ničega pokušaju stvoriti nešto, jer su iz istog legla.

Avatar Urbani
Urbani
19:46 11.10.2018.

Pernar je jedini gluplji od Bulja i ovo mu neko morao napisati. Akademici odlaze iz Hrvatske trbuhom za kruhom ovakvi diletanti parazitiraju u saboru na drzavnoj sisi, bravo Hrvatska koja ovo glasa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije