Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Grmoja:

'Most više nije Metković već nacionalna politička opcija, rješenje za Hrvatsku'

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.05.2017.
u 16:27

Glavni tajnik Mosta Nikola Grmoja komentirao je rezultate jučerašnjih lokalnih izbora

Most više nije Metković, već nacionalna politička opcija, rješenje za Hrvatsku, rekao je danas glavni tajnik Mosta Nikola Grmoja komentirajući rezultate jučerašnjih lokalnih izbora, kojima je izrazito zadovoljan.

 

- Treba naglasiti, osim svih gradova i općina koji su obranjeni, nezavisni kandidat Jelić pobjeđuje u Kninu Josipu Rimac i ulazi u drugi krug, to je jedan fantastičan rezultat - rekao je Grmoja i dodao da je Most ostvario fenomenalan rezultat u Splitu iako je njihov kandidat za gradonačelnika Ante Čikotić kasno ušao u utrku. 

- Od jučer će Most imati i vijećnike u Istarskoj županiji, tako da nema gdje nas nema, to su fenomenalni rezultati - rekao je Grmoja, dodajući da ono što su napravili pravo čudo. Referirao se na izjavu Ante Čikotića, koji je rekao da je avangarda krenula iz Splita.

- Avangarda je krenula iz cijele Hrvatske, nezavisni se bude. HDZ-ovi župani nikad se nisu našli u ovakvoj situaciji, nisu nikad ušli u drugi krug - rekao je Grmoja.

Nikola Grmoja
1/66

Poručio je da Hrvatska za koju se zalažu nije Hrvatska konflikta, već drugačija Hrvatska u kojoj se transparentno vode financije.

- Gdje god smo bili na vlasti, pokazali smo što je odgovorna i transparentna vlast, svi nam to moraju priznati - rekao je Grmoja.

- Uvijek se može više, ali pitanje je kakvu potporu imaš, što si zatekao. Hrvatsku smo zatekli u lošoj situaciji, ali želimo je mijenjati i nećemo odustati - rekao je Grmoja.

Rekao je i da im je zagrebačka Skupština pobjegla za 200 glasova.

- Rezultati su prefantastični da bismo u ovom trenutku razmišljali o tih 200 glasova i tome što nismo prošli u Skupštinu Grada Zagreba.

Grmoja je, govoreći o Metkoviću, rekao da neće formirati nikakve koalicije, a da je navodno koalicija sklopljena između HSS-a i HDZ-a. Rekao je da, neovisno o rezultatima Metkovića, ako se sagleda situacija u cijeloj Hrvatskoj, Most više nije Metković već nacionalna politička opcija, rješenje za Hrvatsku.

- Nema opcije koja je imala četiri županijska vijećnika pa 77. Takav rast nije viđen. Niti jedan grad nismo izgubili, u Metkoviću smo pobijedili - rekao je Grmoja.

Poručio je da idu u drugi krug pobijediti, da su spremni surađivati sa svima za dobrobit građana, ali da nema koalicije. Građanima Metkovića je poručio: 

- Zar ćete dopustiti da vam gradske financije vode Stipe Gabrić Jambo i Nikola Oršulić? To je stvarni predsjednik HDZ-a Metković jer sadašnji kandidat je v. d., novo lice koje je trebalo prikriti stari kriminal - rekao je Grmoja.

Rekao je i da su u Osijeku ostvarili fenomenalan rezultat, iako je jedan analitičar rekao da su podbacili.

- Vidim da je Most treća opcija, HDZ ne bježi ni 7 posto, dakle najjača stranka u državi, a HDSSB kao regionalna stranka je iza Mosta. Očito se naše pobjede vole pretvarati u poraze - rekao je Grmoja.

Govoreći o svojim šansama da u drugom krugu postane dubrovačko-neretvanski župan, rekao je da je Mostov Ivan Kovačić imao 18 posto kad je pobijedio u drugom krugu u Omišu, a da on ima još više.

- To nisu izbori na kojima se bira, nego eliminira, u drugom krugu će izabrati onoga tko im je najpovoljniji. Naravno da onaj koji ima veći postotak da je veći favorit, ali to ne znači da sam bez šansi - rekao je Grmoja.

Govoreći o suradnji na nacionalnoj razini, rekao je da onaj tko se zahvalio na suradnji i rekao da ima većinu valjda ima većinu te da ne očekuje nikakav poziv.

- Nećemo razgovarati, možemo razgovarati samo o zakonskim prijedlozima u Saboru, projektu i inicijativa. Ne možemo razgovarati s onim tko je rekao da zbog zaštite kriminala u Agrokoru neće računati na naše ruke - rekao je Grmoja.

 

Komentara 44

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
16:43 22.05.2017.

Strašno, kakvo pranje mozga, prvo ga peru sebi, a onda svojim sljedbenicima. Most je nacionalna opcija, hahaha, Most je apsolutno ništa, nula, gdje su bili prije četiri godine, tu su i danas, od 556 općina i gradova drže njih sedam, u odnosu na prošle izbore polako i sigurno tonu, nisu nigdje ni u Zagrebu, ni u Splitu, a najmanje u Dubrovniku, a konačno su propali i u svetom mjestu svoje sekte, Metkoviću. Dvije godine gledamo i slušamo njihove prve violine u svim mogućim medijima, da bi ti isti na kraju dobili 4% glasova, hahaha.

CR
crocro
16:53 22.05.2017.

Mostu se urušavaju potporni stupovi. Početak kraja. Ne mogu glumiti da je još pod garancijom. Prikazali su da se izuzetno slažu i međusobno se podržavali. Sada nakon debakla i neprepoznatljivosti sada će započeti međusobne svađe i optužbe tko je kriv za neočekivane rezultate. A onda osipanje.

DU
Deleted user
16:56 22.05.2017.

Kad uskoro ode Panenić Šimić i Linić neće biti niti jedan kvalitetan čovjek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije