Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propust u imovinskoj kartici

Most prikupio 37 potpisa za opoziv Grlića Radmana: 'Ministar ne može biti netko tko laže'

Zagreb: Bayramov i Grlić Radman potpisali ugovor te održali konferenciju za medije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
22.09.2023.
u 12:23

U njegovu obranu stao je premijer Andrej Plenković koji je rekao da je Gordan Grlić Radman napravio propust jer u imovinsku karticu nije unio dividende

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić izvijestio je u petak da je Klub Mosta prikupio 37 potpisa zastupnika za opoziv ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, zbog propusta u ispunjavanju imovinske kartice.

Miletić je rekao da ministar ne može biti netko tko laže i prikriva svoju dobit, te osoba koja laže medije da nije ažurirao svoju imovinsku karticu, a onda mediji otkriju da ju je ažurirao svake godine.

VEZANI ČLANCI:

Ministar Grlić Radman suvlasnik je tvrtke Agroproteinka koja ima koncesiju Ministarstva poljoprivrede za odvoz i zbrinjavanje lešina uginulih životinja. Od 2019. do 2023., primio je dividende u iznosu od 2.11 milijuna eura, koje nije naveo u svojoj imovinskoj kartici iako je trebao. Taj slučaj razmatra i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa.

Grlić Radman tvrdi da je propust tehničke prirode te da nema zbog čega snositi političku odgovornost. U njegovu obranu stao je i premijer Andrej Plenković koji je rekao da je Grlić Radman napravio propust jer u imovinsku karticu nije unio dividende te da će platiti kaznu.

VIDEO Milanović: Plenkoviću je bilo u interesu zadržati kontrolu koju je imao dok me nije bilo

Komentara 2

K3
Krešimir_3007
06:44 23.09.2023.

Most je neizmjerno simpatična stranka, njihove kritike uglavnom su na mjestu - jasne, opravdane, istinite, ali ovo je pucanj u prazno. Pa bivši predsjednik jedne poznate stranke je javno izjavio. Moral? Pustimo moral. A kad te kadija tuži i kadija sudi, onda to neće uroditi plodom.

DU
Deleted user
12:35 22.09.2023.

g.grmoja ni saborski zastupnici ne mogu biti osobe koje lazu...isti kriterij mora biti i za gg radmana i za bencic petrovicku...koja razlika...zeli voditi vladu a laze u imovnskoj kartici...evo jedna narodna ...tko bi ukrao koku taj bi i voku...tko bi ukrao kokos taj bi i ukrao i vola...vi imate imunitet...to je najobicniji izgovor za sve vase rabote..kaj ne ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije