Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.12.2015. u 13:36

Ta pusta konzistentnost dovela je Božu Petrova u situaciju da je morao lagati pred medijima

Od HDZ-ove instalacije do SDP-ovih lutki na koncu, komentirao je Most kako su ih sve političari, analitičari i mediji nazivali otkad su postali izborno iznenađenje.

Od tada, već mjesec i pol dana, oni inzistiraju na tripartitnoj Vladi i to je nešto u čemu su ostali dosljedni, dok su SDP i HDZ, odnosno dvije velike koalicije okupljene oko njih cijelo vrijeme s Mostom pregovarale s figom u džepu.

Jasno je od prvog dana da lijeva i desna opcija ne žele zajednički u Vladu, ali ne žele ni odustati od šanse da budu na vlasti. Pa igraju, taktiziraju, dolaze na pregovore, pristaju na većinu uvjeta. U jednom trenutku je predsjednik SDP-a Zoran Milanović odustao od pregovora, no idući dan se vratio. U subotu navečer odustao je šef HDZ-a Tomislav Karamarko, a hoće li se i on vratiti, otkrit ćemo danas. Ono u čemu Most nije dosljedan jest to ponovno otvaranje vrata HDZ-u.

Istina, otvorili su ih već jednom i SDP-u, međutim čelnik Mosta Božo Petrov jasno je u subotu nakon odlaska Domoljubne koalicije rekao da za njih više nema povratka. U manje od 24 sata ta odluka se mijenja, a ova politička saga kojoj se ne nazire kraj se nastavlja.

Most taj preokret objašnjava svojom velikom željom za tripartitnom Vladom koja jedina može postići toliku razinu konsenzusa da se baš sve tražene reforme mogu provesti, i tu im se mora priznati da su konzistentni. Međutim, zahvaljujući tome Božo Petrov doveo se u situaciju da je javno pred medijima lagao. Političar koji je kampanju gradio na tome da je drukčiji od svih prije njega i koji se zalagao za poštenje u politici, nije si smio dopustiti laž, pogotovo ne u trenutku kada su svi iscrpljeni od “hoću-neću” politike koja traje tjednima i kada se napokon dočekuje vijest koja ukazuje na neko rješenje.

Jasno, on nije sam u Mostu i odluke donose zastupnici i Nacionalno vijeće, no na to je trebao misliti i u trenutku dok je govorio da je strankama objašnjeno kako onaj koji ne potpiše sporazum ispada iz priče.

>>Tomislav Karamarko: Ako je Mostu bitna samo vlast, sastavit će Vladu sa SDP-om

Komentara 34

BU
Bulaba
13:44 21.12.2015.

Kako je Most dosljedan s idejom tripartitne vlade i općenito s bilo kojim idejama, kad se sve dogovorio s kukurikavcima i to isključivo za fotelje? Petrov premijer u vladi stručnjaka? Za što je Petrov točno stručan?

ZZ
Zagreb Zagreb
14:00 21.12.2015.

Most je nista, prasina na cipelama.

ZZ
Zagreb Zagreb
14:00 21.12.2015.

Ipak i ta prasina na cipelama nas sramoti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije