Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPIJUNAŽA

Moskva pozvala norveškog veleposlanika zbog uhićenja Rusa u Oslu

Policija
Foto: Press Association/PIXSELL
25.09.2018.
u 00:30

Norveške obavještajne službe su objavile u nedjelju da je uhićen jedan ruski državljanin, čiji identitet nije otkriven, osumnjičen za špijunažu tijekom seminara u norveškom parlamentu.

Rusija je pozvala u ponedjeljak norveškog veleposlanika u Moskvi kako bi mu izrazila prosvjed zbog uhićenja Rusa optuženog za špijunažu u zračnoj luci u Oslu.

Norveškom veleposlaniku Moskva je izrazila snažan prosvjed zbog tog uhićenja do kojeg je došlo u nedjelju, na temelju "lažnih i apsurdnih optužbi", navelo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

Norveške obavještajne službe su objavile u nedjelju da je uhićen jedan ruski državljanin, čiji identitet nije otkriven, osumnjičen za špijunažu tijekom seminara u norveškom parlamentu.

Po Moskvi, radi se o izvjesnom Bočkarjovu, suradniku Vijeća federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta koji je bio u Norveškoj na poziv Europskog centra za istraživanja i parlamentarnu dokumentaciju.

On je sudjelovao na interparlamentarnom seminaru o digitalizaciji na kojem su sudjelovali predstavnici 34 zemlje, a održan je u četvrtak i petak u norveškom parlamentu.

"To je bilo javni događaj, neshvatljivo je da je sudjelovanje ruskog predstavnika na seminaru dovelo do takve provokacije", dodalo je rusko ministarstvo i obećalo odgovor.

Ruski državljanin je uhićen u Oslu i određen mu je dvotjedni pritvor, a njegova odvjetnica je rekla da njezin klijent ne razumije za što je optužen i tvrdi da se radi o nesporazumu.

U travnju je jedan Norvežanin uhićen u Rusiji zbog sumnje u špijunažu.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bobannato
20:34 26.09.2018.

Rusi su obična podmukla stoka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije