Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Salinizacija
Povratak na članak

Morska voda kroz Neretvu došla do Počitelja

Među uzrocima koji se spominju, uz projekt Gornji horizonti, pretjerana je eksploatacija šljunka u prvim poratnim godinama

Komentari 5

AL
alf
23:45 09.10.2017.

Koje poratne godine? Sto nije unistio Tito, to su poslije njega unistili njegovi ucenici koji se I danas ponose s njim. Oni su I danas na vlasti.

VL
TS
ti shiba
23:41 09.10.2017.

Kad ne možeš na more, dovuci ga k sebi!

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:53 10.10.2017.

gornji horizonti još uvijek ne postoje. problem zaslanjivanja nije od jučer, već traje jako dugo. to je prirodni proces, koji se ubrzava i pojačava navodnjavanjem. zaslanjivanje tla uzrokuje još jedan problem, zemljište 'upija' puno teških metala, pa ja baš i ne vidim neku svijetlu budućnost neretvanskih poljoprivrednika. kad bi se kod nas radile prave analize poljoprivrednih proizvoda, vjerujem da pola toga ne bi prolazilo. projekt gornji horizonti bi ustabilio vodostaj neretve, čime bi se smanjila opasnost i obuhvat područja zaslanjivanja. naravno, jedna lijepa površina bude ionak postala neprikladna za poljoprivredu. neretljaci moraju shvatiti da voda iz neretve nije sva za njihovo navodnjavanje. oni biološki minimum koji se ostavlja na hidroelektranama, troše na navodnjavanje! i licemjerno napadaj udruge. prije 60 godina je neretva ostala bez dijela voda, jer su preusmjerene u trebišnjicu, i konačno završavaju u he dubrovnik, to veliko bogatstvo juga zemlje. i još će ostati bez dijela vode. a poljoprivreda je ionak na izdisaju. tolke malverzacije nigdje nisu kao kod njih.

VL
DU
Deleted user
23:36 09.10.2017.

Citat:"pretjerana je eksploatacija šljunka u prvim poratnim godinama". Sad i oni sa manje mozga, mogu razumjet, zašto takova uništavanja za vrijeme druga Tita nisu bila mogućna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.