Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni kvadrati

MORH-u nedostaje informatičara, pa nema evidenciju svih stanova

morh
Željko Lukunić/Pixsell
02.02.2011.
u 19:45

MORH upisuje i objedinjuje podatke za više od 38.000 stanova, 400 poslovnih prostora i 3700 garaža dobivenih na upravljanje '92.

Znate li što o dodjeli vojnih stanova, javite se na besplatni telefon 0800 8585 ili na e-mail: 
vecernji@vecernji.hr

U Ministarstvu obrane očekuju da će tijekom godine objediniti jedinstvenu bazu MORH-ovih nekretnina i tako, napokon, doznati s koliko stanova, poslovnih prostora i garaža MORH raspolaže. Posao unosa i objedinjavanja podataka započeli su još prije četiri godine, kupnjom informacijskog sustava za praćenje nekretnina, no do danas nisu uspjeli srediti svoju evidenciju:

– Riječ je o više od 38.000 stanova, više od 400 poslovnih prostora i više od 3700 garaža. Za navedene nekretnine nabavom sustava IS za upravljanje nekretninama započeo je postupak prenošenja starih baza podataka, koje nisu bile uvezane na istim tehnologijama, u jedinstven informacijski sustav. Napominjemo da je riječ o postupku unošenja, prijenosa i korekcija velikog broja svih potrebnih i zakonom predviđenih podataka pojedinačno za svaku gore navedenu nekretninu – objašnjavaju u uredu za odnose s javnošću ministarstva zašto evidencija nije dovršena.

Unos još nije gotov i zato što Ministarstvo obrane nema dovoljno informatički pismenih zaposlenika koji bi taj posao mogli obavljati.

Kada baza napokon bude gotova, a valjda će biti do kraja godine, u njoj će se naći evidencija stanova, garaža i poslovnih prostora koji su Ministarstvu obrane dani na upravljanje odlukom Vlade RH iz 1992. godine.

Večernji list nastavlja istraživati tko je sve i pod kojim uvjetima u ratu dobio stanove iz fonda ministarstva. Sve javnosti zanimljive slučajeve, koji se mogu potkrijepiti valjanom dokumentacijom, sljedećih ćemo dana i objaviti. Da bismo istražili kako se i po čijim nalozima u nekim slučajevima stjecalo ratne kvadrate, jako su nam korisne vaše dojave, pa vas pozivamo da nam i ubuduće javljate sve što znate o sumnjivoj dodjeli vojnih stanova. Sve što ste nam do sada dojavili, ispitujemo, no kako je poziva jako mnogo, vjerujemo da razumijete da se ne stignemo svima isti dan javiti.

Komentara 22

OB
-obrisani-
19:51 02.02.2011.

Nemres vjerovati.

GO
gologuz
20:04 02.02.2011.

Informatika je još uvijek presložena znanost za sinove i netjake iz mladeži.

OB
-obrisani-
21:08 02.02.2011.

uh jeb*** koliko je ta JNA imala stanova u Hrvatskoj???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije