Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

MORH raspisao poziv za Studij aeronautike

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole mogu iskazati interes za navedeni studij, uz mogućnost dodjele stipendije tijekom srednjoškolskog obrazovanja, ako to žele, priopćeno je iz MORH-a
05. ožujka 2021. u 00:30 4 komentara 934 prikaza
borbeni avioni
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Ministarstvo obrane RH je u četvrtak raspisalo Javni poziv zainteresiranim kandidatima -  učenicima 3. razreda srednje škole, za Studij aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a rok za podnošenje prijava je 19. travnja.

Washington Prepares For President Trump's Speech On The Fourth Of July - DC odobrena vojna prodaja Hrvatska može kupiti 76 Bradleya i rakete TOW za 757 milijuna dolara

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole mogu iskazati interes za navedeni studij, uz mogućnost dodjele stipendije tijekom srednjoškolskog obrazovanja, ako to žele, priopćeno je iz MORH-a.

Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati navedeni su u Javnom pozivu, a rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2021. godine.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku na internetskoj stranici www.vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Kandidati/kinje trebaju priložiti: popunjeni obrazac prijave, presliku osobne iskaznice, rodnog lista, uvjerenje o pohađanju 3. razreda srednje škole, uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci.

Iz Ministarstva obrane ističu da će zainteresirane kandidate/kinje – učenike 3. razreda srednje škole pozvati na odabirni postupak.

U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage RH i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2021., navode iz MORH-a.

ISTRAGA U MORH-u JOŠ TRAJE Za pilote stradale u siječnju odšteta sto tisuća, za one u svibnju milijun kn

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole koji će zadovoljiti kriterije odabirnog postupka odnosno kriterije selekcijskog letenja, moći će, po želji, s Ministarstvom obrane RH potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Tijekom pohađanja 4. razreda srednje škole, sukladno natječaju koji će MORH raspisati za akademsku godinu 2022./2023. za upis kandidata na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 god.) Aeronautika – vojni pilot Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, kandidati/kinje koji su, tijekom pohađanja 3. razreda srednje škole zadovoljili kriterije selekcijskog letenja, u redovnom postupku se prijavljuju na navedeni natječaj, zajedno s ostali kandidatima – učenicima 4. razreda srednje škole. Informacije u vezi s Javnim pozivom nalaze se na internetskoj stranici www.vojnipilot.hr

Dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane, dodaju iz MORH-a.

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • fefellerunt:

  Čuo sam da je grunf počeo pojedinačnu proizvodnju borbenih zrakoplova za zahtjevno hrvatsko zrakoplovstvo , posredstvom olivera i braće trotter, sukladno tome počinje i zahtjevna izobrazba , kao i u kopnenim i mornaričkim snagama

 • Avatar Hrvatski Idol i Vođa
  Hrvatski Idol i Vođa:

  MORH raspisao poziv za Studij posebne balkanske aeronautike u kojoj se domoljubni pilot naući slijetanja sa starim Mig kršem na domoljubnim njivama, livadama i parkovima balkanske pokradene i siromašne otađbine.

 • Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
  Anemija_talasemijaEU-bekrija:

  Sto vise ljudi skolovat te da ujedno budu operateri na dronovima , vojnim i civilnim te jednako tako civilni piloti , pokusat nekoj od dalekoistocnih kompanija , napravit bazu u Hrvatskoj , moze i niskotarifnim kompanijama , to moze zaposlit ... prikaži još! puno osoblja , dovest dosta turista a za buducu ditribuciju dronovima , mozda postanemo baza za Europu , Udbina bi bila savrsena za velike transportne zrakoplove te baza za dronove