Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMRLA OD POSLJEDICA UGRIZA

Vojnik priveden zbog smrti starice u Zadru: Psa od 50 kilograma i tijelo pronašla je kći?

Zadar: Svijeće upaljene na ulazu u zgradu gdje je staricu usmrtio staford
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
Autori: Frane Šarić, Hina
31.01.2024.
u 16:07

Nakon zaprimljene dojave da je u stanu pronađena žena s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt te američki staford u vlasništvu obitelji, policija je provela očevid, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba

Nakon smrti 82-godišnje starice u Zadru koju je u stanu izgrizao pas, navodno u vlasništvu njezina unuka, Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je da je privedena djelatna vojna osoba osumnjičena za "teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno izvan službe".

Zadarska policija ranije je izvijestila da je u stanu u Zadru na području Bulevara u utorak ujutro pronađena 82-godišnja žena koju je do smrti izgrizao američki staford te da je jedna osoba osumnjičena. Ministarstvo obrane priopćilo je da su pripadnici Pukovnije vojne policije priveli, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

"Vojni policajci prepratili su privedenog u službene prostorije PU zadarske, a kriminalističko istraživanje provodi policija", navode u priopćenju, dodajući da se privedeni tereti za teško kazneno djelo počinjeno izvan službe. 

VIDEO Strava u Zadru: Staford usmrtio staricu u stanu

U priopćenju, u kojem u ime MORH-a, ministra i Oružanih snaga izražavaju žaljenje zbog tragičnog događaja, kažu i da vojna policija dalje poduzima "sve radnje u smislu utvrđivanja stegovne odgovornosti" privedenog vojnika.

Nakon zaprimljene dojave da je u stanu pronađena žena s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt te američki staford u vlasništvu obitelji, policija je provela očevid, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba. Na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva, na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom 82-godišnje žene te je utvrđeno da je umrla od posljedica ugriza psa.

Slučaj koji je prestravio cijelu Hrvatsku prvi je policiji navodno prijavila kći nesretne 82-godišnjakinje. Naime, suprug njezine kćeri za Zadarski list je izjavio kako je ona oko pet sati ujutro pronašla tijelo svoje majke obliveno krvlju i da je pas stajao iznad nje. Riječ je, kako je izjavio, o psu teškom 50-ak kilograma kojeg je kći odmah zaključala u kupaonicu do dolaska veterinara koji mu je dao sredstvo za omamljivanje. Susjedi su za Večernji list izjavili da je lavež iz stana prijavio jedan od stanara. Američki je staford u vlasništvu unuka tragično stradale starice i bio je navodno kod nje nekoliko dana. Policija još uvijek istražuje cijeli slučaj, a susjedi cijeli dan ostavljaju svijeće ispred ulaza u zgradu u kojoj je živjela tragično stradala žena. 

VEZANI ČLANCI:

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom, policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti opisano u čl. 222. st.4. u svezi s čl. 215. st.3. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona RH te će danas u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Sukladno odredbama Kaznenog zakona RH ( NN 125/11, 144/12, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18, 126/19, 84/21, 114/22,114/23) za počinitelje navedenog kaznenog djela propisana je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina – istaknuli su iz zadarske policije. 

Ključne riječi

Komentara 7

ST
stomiovotreba
16:39 31.01.2024.

Psa "uspavati", a vlasnika u zatvor.

DU
Deleted user
17:30 31.01.2024.

Životinje bilo koje vrste su samo životinje! Medicina nezna liječiti psihičke bolesti ljudi, a naročito ne nepredvidive životinje! “ To je ljubimac, ali nepredvidljiv”, Ja cijeli život zazirem od pasa, kad mi je kao djetetu 11 g. Ugrizao za nogugu ! Doktori zašili, ali sam oprezan!

ZR
zea.razdorov
17:28 31.01.2024.

Možda nije bitno za cijelu priču, ali amstaf nema 50 kg. Rijetko koji je teži od 35. Moguće se radi o križancu staforda i cane corso ili nečim slicnim velikim. Takvi križanci su u mnogim zemljama zabranjeni ( zovu ih zato "bandog") i često je vlasnik iskompleksirani kvazi macho (iako ima i normalnih).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije