Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

MORH: Počinje Swift Response 19, očekujte pojačan promet i buku

Iz MORH-a mole građane za razumijevanje te ujedno napominju kako je iznad navedenih lokacija zabranjeno neovlašteno snimanje dronovima.
10. lipnja 2019. u 12:21 1 komentara 1148 prikaza
zrakoplov FA 50
Foto: http://www.koreaaero.com

Na teritoriju Hrvatske od 10. do 29. lipnja održava se međunarodna vojna vježba Swift Response19.

Rupa na Savskom mostu privremeno sanirana iako je podnožje potpuno derutno PROMETNA SIGURNOST Prometni stručnjak: Mostovi u Zagrebu u lošem su stanju, treba ih zatvoriti

Tijekom provedbe vježbe na vojnim poligonima "Eugen Kvaternik" u Slunju i "Crvena zemlja" kod Knina te u vojarnama "Josip Jović" u Udbini i „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, očekuje se pojačan zračni, pomorski i kopneni promet i buka.

Riječ je o vježbi brigade 82. zračno-desantne divizije Zapovjedništva američke kopnene vojske za Europu (U.S. Army Europe - USAEUR) s jednom američkom bojnom i njenim zapovjedništvom te po jednom francuskom i britanskom bojnom sa združenim zapovjedništvom (Airborne Combined Joint Expeditionary Force - ACJEF).

Zagreb: Prometno kritične točke u gradu oko osnovnih škola i vrtića Večernjakova inspekcija VIDEO Centru trebaju kamere i pothodnici, Šalati uspornici

Vježba Swift Response 19 provodi se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, a u vježbi sudjeluju pripadnici osam savezničkih zemalja, 30-ak letjelica te 450 vozila.

Republika Hrvatska pruža potporu zemlje domaćina (host nation support - HNS) te pruža lokacije za razmještaj snaga i provođenje vježbovnih aktivnosti, a Hrvatska vojska sudjeluje u vježbi s jednom ojačanom satnijom Hrvatske kopnene vojske u ulozi snaga suprotne strane (Opposing force – OPFOR).

Iz MORH-a mole građane za razumijevanje te ujedno napominju kako je iznad navedenih lokacija zabranjeno neovlašteno snimanje dronovima.

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • Avatar Idler 3
    Idler 3:

    Nek sam vježbaju naši dragi saveznici i dobro nam došli. Čim več kiselih faca vu komšiluku to mi je nekak oko herca toplije 😜😜😜