Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vježbe na vojnim poligonima

MORH: Počinje Swift Response 19, očekujte pojačan promet i buku

zrakoplov FA 50
Foto: http://www.koreaaero.com
10.06.2019.
u 12:21

Iz MORH-a mole građane za razumijevanje te ujedno napominju kako je iznad navedenih lokacija zabranjeno neovlašteno snimanje dronovima.

Na teritoriju Hrvatske od 10. do 29. lipnja održava se međunarodna vojna vježba Swift Response19.

Tijekom provedbe vježbe na vojnim poligonima "Eugen Kvaternik" u Slunju i "Crvena zemlja" kod Knina te u vojarnama "Josip Jović" u Udbini i „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, očekuje se pojačan zračni, pomorski i kopneni promet i buka.

Riječ je o vježbi brigade 82. zračno-desantne divizije Zapovjedništva američke kopnene vojske za Europu (U.S. Army Europe - USAEUR) s jednom američkom bojnom i njenim zapovjedništvom te po jednom francuskom i britanskom bojnom sa združenim zapovjedništvom (Airborne Combined Joint Expeditionary Force - ACJEF).

Vježba Swift Response 19 provodi se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, a u vježbi sudjeluju pripadnici osam savezničkih zemalja, 30-ak letjelica te 450 vozila.

Republika Hrvatska pruža potporu zemlje domaćina (host nation support - HNS) te pruža lokacije za razmještaj snaga i provođenje vježbovnih aktivnosti, a Hrvatska vojska sudjeluje u vježbi s jednom ojačanom satnijom Hrvatske kopnene vojske u ulozi snaga suprotne strane (Opposing force – OPFOR).

Iz MORH-a mole građane za razumijevanje te ujedno napominju kako je iznad navedenih lokacija zabranjeno neovlašteno snimanje dronovima.

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
14:51 10.06.2019.

Nek sam vježbaju naši dragi saveznici i dobro nam došli. Čim več kiselih faca vu komšiluku to mi je nekak oko herca toplije 😜😜😜

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije